Honningkager til pynt og til at spise

Honningkager lige til at udstikke, bage, spise og til pynt. De smager som rigtig jul og med en snert af pebernødder. Denne opskrift kræver ikke lang forberedelse. Dejen er nem og sjov at rulle ud sammen med børn. Den kan udstikkes til honningkage-figurer og pyntes med glasur.

Honningkager til dekoration til kaffen

Jeg har stukket et hul i toppen af de små honningkager inden de bages, så de kan hænges op til juledekorationer. Jeg har brugt forskellige udstikkerforme med en højde på 5 og 6 cm.

Ingredienser:

Der bliver ca 35 – 40 kager af opskriften.

Honningkagedej:
  • 250 g fast honning.
  • 70 g smør.
  • 300 g hvedemel.
  • 2 strøgne tsk bagepulver.
  • 1 tsk stødt kanel.
  • ½ tsk stødt nellike.
  • ½ tsk stødt kardemomme.

Glasur:

  • 100 g flormelis.
  • ½ pasteuriseret æggehvide

Tilberedningstid: Honningkage-dej 30 minutter

Afkøling af dej: 1 time i fryseren eller i køleskabet til næste dag.

Bagetid: 8 – 10 minutter ved 180 grader varmluft.

Tilberedning:
Honningkager til pynt og til at spise

𝟙 Smelt honning og smør i en kasserolle. Lad den lige komme på kogepunktet. Lad den køle af 20 minutter i en dejskål.

𝟚 Bland mel, bagepulver og krydderier i og ælt dejen hurtigt sammen til den er jævn og blank. Dejen er klistret.

𝟛 Kom honningkage-dejen i en plastikpose og læg den i køleskabet i et par timer eller til næste dag.

𝟜 Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

𝟝  Rul honningkage-dejen ud på et melstrøet bord til en plade på ca 4 – 5 mm i højden.

𝟞 Udstik figurer af dejen. Hvis du vil have et lille hul til en snor, så kan du bruge et sugerør til udstikningen.

𝟟  Læg kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir og  bag kagerne i 8 – 10 minutter. Kagerne er bløde når de tages ud, men bliver hårde, når de er blevet kolde.

𝟠 Læg de bagte kager på en kagerist og lad dem blive kolde.

𝟡 Rør flormelis ud med æggehviden. Glasuren skal være rimelig tykt, så den ikke flyder ud.

𝟙𝟘 Dekorer kagerne. Lad glasuren blive helt stiv inden kagerne lægges i en dåse eller hænges op.

Streg

Se også min opskrift på honningkage-hus. Her skal du lave en fordej, som skal ligge i ca 3 uger, inden den blandes sammen med de øvrige ingredienser.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: