Fedtebrød med citronglasur

Fedtebrød glaseret med citronglasur skal fylde en af julekagedåserne i år. Det er en lækker lille sprød småkage som med citronglasur giver en god kontrast til de søde julesager.

Fedtebrød-småkage med citronglasur

Ingredienser

Opskriften giver ca 75 småkager

  • 200 g hvedemel.
  • ½ tsk hjortetakssalt.
  • 200 g smør.
  • 100 g sukker.
  • 100 g kokosmel.
Citronglasur:
  • 250 g flormelis.
  • Saft af 1 citron.

Tilberedningstid: 20 minutter

Bagetid: 8 – 10 minutter ved 200 grader.

Tilberedning:
Fedtebrød med citronglasur

Fedtebrød med citronglasur

𝟙 Tænd ovnen på 200 grader konventionel varme.

𝟚 Hak smørret ud i melet og kom de øvrige ingredienser i. Ælt dejen hurtigt sammen.

𝟛 Del dejen i 5 stykker og rul dem ud til pølser på ca 1 x 1 cm.

Fedtebrød dej

𝟜 Læg pølserne på en bageplade belagt med bagepapir. Tryk pølserne flade. De skal være ca. 3 mm høje.

𝟝 Bag dem ved 200 grader i 8 – 10 minutter. De skal være gyldne.

𝟞 Rør flormelis sammen med citronsaften. Glasuren skal være rimelig tyndtflydende.

𝟟 Tag kagerne ud af ovnen og lade dem blive på pladen og køle en smule.

𝟠 Glasér dem med glasuren mens de endnu er varme.

𝟡 Skær brødene ud på skrå på 2 cm i bredden.

𝟙𝟘 Lad dem køle helt af inden de kommes i en kagedåse.

Streg

Se også min opskrift på vaniljekranse.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: