Stuvet hvidkål, det er Jul!

Stuvet hvidkål er lækkert. Vi skal spise masser af kål. Det er en super grønsag, som både er sund og kan fås i nærområdet. Det hjælper med til bæredygtigheden.

Der er masser af gode grund til at spise kål udover at det smager fortrinligt. Her er nogle af dem.

Stuvet hvidkål med pølse
  • Kål indholder sunde fedtsyrer, som vi alle skal bruge.
  • Kål indeholder A-vitaminer. Hvis du spiser en portion kål dagligt får du mere end dækket dit behov for A-vitaminer.
  • Kål indeholder kalk. Faktisk indholder kål mere kalk end mælk.
  • Kål indholder c-vitamin. Også her indeholder kål flere c-vitaminer end appelsin.
  • Kål er med til at forebygge blodpropper.

Det er samtidig mættende at spise kål.

Stuvet hvidkål er selvfølgelig ikke nogen slankende kost, da der er smør og fløde i. Men til gengæld smager det fantastisk.

Ingredienser:

Stuvningen er tilberedt som en opbagt sovs.

  • Et lille kålhoved
  • 50 g smør
  • 3 spsk mel
  • Salt og peber
  • 5 dl kogevand
  • 1 dl fløde
  • Hakket persille

Tilberedningstid: 1 time

Tilberedning:
Hvidkål med pølse

𝟙 Skær hvidkålshovedet i 6 – 8 dele og skær stokken af. 

𝟚 Kog hvidkålen i let saltet vand  30 – 40 minutter.

𝟛 Si vandet fra og gem det.

𝟜 Skær hvidkålen i mindre stykker.

𝟝 Opbagning af stuvning.

Varm smørret op i en kasserolle og pisk melet i. Pisk kogevand i til stuvningen har fået den rette tykkelse. Hæld fløden i.

  1. Riv muskatnød i stuvningen og smag til med salt og peber.  
  2. Kom hvidkålen i stuvningen og lad den småkoge i nogle minutter.

Server stuvningen til frikadeller eller som her til kålpølser.

Garner med hakket persille.

 

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: