Kanelsnegle med farin og appelsinglasur

Lækre kanelsnegle med remonce af mørk farin, smør og masser af kanel pyntet med appelsinglasur

Kanelsnegle kan man spise til enhver lejlighed der byder sig. Disse kanelsnegle er klart min favorit af slagsen. 

Kanelsnegle er juletid

Ingredienser:

Opskriften giver ca 32 kanelsnegle. 

  • 5 dl mælk
  • 35 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 1 kg mel
  • 200 g smør
  • 1 nip salt
Remonce:
  • 200 g smør
  • 150 g mørk farin
  • 4 strøgne tsk kanel
Glasur:
  • 2 dl flormelis
  • frisk presset appelsinsaft

Tilberedningstid: 4½ time
Hævetid: 2 timer og ½ time

Bagetid: 20 minutter ved 200 grader konventionel varme.

Tilberedning: Kanelsnegle med mørk farin

𝟙 Lun mælken og opløs gøren i den lune mælk

𝟚 Kom melet i en skål og hak smørret i.

𝟛 Bland smør og mel sammen med sukker og salt.

𝟜 Hæld mælk og gær i melet og ælt det til en smidig og blank dej.

𝟝 Stil dejen til hævning med et klæde over.

𝟞 Rør imens remoncen sammen. 

𝟟 Sæt ovnen på 200 grader konventionel varme.

𝟠 Del dejen i to dele.

𝟡 Rul hver del ud til en firkantet plade på 20 x 30 cm.

𝟙𝟘 Smør remoncen ud på de udrullede dejplader og rul dejen sammen på den lange led.

𝟙𝟙 Skær 16 stykker ud af hver rulle.

𝟙𝟚 Anbring sneglene på bageplader beklædt med bagepapir.

𝟙𝟛 Lad dem hæve ½ time.

𝟙𝟜 Sneglene bages i ca 20 minutter eller til de er gyldne.

𝟙𝟝 Lad dem køle af.

𝟙𝟞 Rør glasuren sammen af flormelis og appelsinsaft. Kom den i et kræmmerhus lavet af madpapir og pynt dine kanelsnegle med glasuren. Du kan eventuelt komme farve i glasuren. 

Kanelsnegle kan fryses.

Streg

Se også min opskrift på kanelsnurrer.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: