Råsyltede rødløg

Råsyltede rødløg er et friskt og smagfuldt tilbehør til fisk og kød og vegetarretter. Det er et lækkert tilbehør, som med sin syrlige sødme klæder mange forskelligartede retter.

Råsyltede rødløg

Jeg har altid råsyltede rødløg i køleskabet, og jeg tilbeder altid en stor portion af gangen. Det er en af mine basisingredienser. Det er et tilbehør, som er hurtig at tilberede og de syltede rødløg skal helst trække et par døgn i køleskabet før de smager af noget. De holder sig længe i køleskabet.

Ingredienser:

Der bliver 2 store glas af portionen.

  • 750 g rødløg.
  • 1,2 l almindelig lagereddike.
  • 500 g sukker.
  • 5 laurbærblade.
  • 30 peberkorn.
  • 40 nelliker.

Tilberedningstid: ½ time.

Trækketid for de syltede rødløg: 2 døgns tid.

Råsyltede rødløg - et frisk tilbehør

Tilberedning:
Råsyltede rødløg

1 Rens rødløgene og skær dem i ringe. Kom dem i et glas med et tætsiddende låg.

2 Kog eddike og sukker op. Kom laurbærblade, peberkorn og nelliker i og lad lagen koge i ca 10 – 15 minutter.

3 Hæld den kogvarme lage over løgene og sæt lågene på.

4 Sæt glassene med de råsyltede rødløg i køleskabet og lad det stå et par døgn, inden det skal anvendes.

De rødløgene holder sig i mange måneder i køleskabet.

Streg

Se også min opskrift på kvædegelè.

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: