Bøf Stroganoff med kartoffelmos
Bøf Stroganoff med paprika, tomatpure, skalotteløg og champignons, serveret med kartoffelmos.
Bøf Stroganoff har sin oprindelse i Rusland. Hvor navnet stammer fra er der delte meninger om.
Retten er første gang nævnt i E. Molokhovets’ kogebog “Gaven til unge husmødre” in 1871. Den oprindelige opskrift er med sennep og creme fraiche, serveret med stegte kartoffelbåde. Det er først i 1938 i Larousse Grastronomique, Gastronomiens Leksikon, at versionen med løg og tomatpure bliver beskrevet.
Min version er godt krydret med paprika og jeg har valgt at servere denne Bøf Stroganoff med kartoffelmos. Kartoffelmosen kan selvfølgelig varieres, og gerne suppleres med selleri.
Opskriften er til 6 personer
Ingredienser:
- 500-600 g okseinderlår.
- 60 g tørsaltet bacon.
- 300 g skalotteløg.
- 250 g champignon.
- 50 g smør.
- 1½ spks paprika.
- 140 g tomatpure.
- Salt og peber.
- 2½ dl piskefløde.
Tilberedelsestid: 60 minutter.
Tilberedning:
Bøf Stroganoff
? Skær kødet i strimler og baconet i mindre tern.
? Pil skalotteløgene og skær roden af champignonerne. Skyl champignonerne godt og lad dem dryppe af.
? Smelt smørret i en stegegryde og lad det bruse af. Steg baconterningerne gyldne. Kom kødet i gryden og svits det.
? Kom paprikaen i gryden og vend kødet godt rundt i paprikaen, så krydderiet bliver svitset.
? Kom løg, tomatpure og fløde i. Krydr med salt og peber og lad det hele simre i 10 minutter.
? Kom champignongerne i og lad dem koge med de sidste 10 minutter. Smag retten til med evt. salt og peber.
Serveres rygende varm med kartoffelmos, ris eller stegte kartoffelbåde. Du kan også byde en grøn salat til.
Prøv også min opskrift på langtidsstegt oksetyksteg.
Skriv et svar