Sprøde letsaltede kiks til osten

Sprøde letsaltede kiks til osten smelter på tungen. De sprøde let saltede kiks er bagt af hvedemel og smør. Kiksene er gode til ost og som snacks.

Min mand har efterspurgt, om jeg ikke kunne bage nogle kiks, som kunne erstatte Tur-kiks. De skal altså være lette og knasende.

De sprøde og letsaltede kiks er efter min mening skønne, og jeg synes at de er et godt alternativ til de kiks man kan købe.

Sprøde letsaltede kiks til osten

Ingredienser: (75 stk)

  • 100 g smør
  • 1 dl kold mælk
  • 200 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 tsk fint havsalt

Tilberedningstid: 90 minutter

Bagetid: 10 – 12 minutter ved 200 grader konventionel varme.

Tilberedning:
Sprøde let saltede kiks til osten

1 Smelt smørret i en kasserolle, rør mælken i.

2 Si hvedemel og bagepulver og salt i en bageskål.

3 Hæld det smeltede smør og mælk i skålen og ælt dejen hurtigt sammen til en smidig dej. Dæk dejen til og stil den køligt i en halv time.

4 Tænd ovnen på 200 grader.

5 Del dejen i 3 dele og rul hver del ud til en firkant  2 mm tyk på et meldrysset bord.

 

6. Skær den udrullede dej ud i firkanter på 6 × 6 cm. Prik huller i kiksene med en gaffel. Læg dem på en bageplade med bagepapir.

7 Bag kiksene i 10 – 12 minutter eller til de er gyldne.

Dej til sprøde letsaltede kiks

8 Kiksene lægges på en kagerist indtil de er kolde. Opbevares i kagedåser.

Streg

Se også min opskrift på rugkiks.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: