Sprøde kiks til osten

Sprøde let salte kiks af hvedmel og smør. Kiksene er gode til ost og som snacks.

Ingredienser: (75 stk)

  • 100 g smør
  • 1 dl kold mælk
  • 200 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 tsk fint havsalt

Tilberedningstid: 90 minutter

Bagetid: 10 – 12 minutter ved 200 grader konventionel varme.

Tilberedning: Sprøde kiks til osten

? Smelt smørret i en kasserolle, rør mælken i.

? Si hvedemel og bagepulver og salt i en bageskål.

? Hæld det smeltede smør og mælk i skålen og ælt dejen hurtigt sammen til en smidig dej. Dæk dejen til og stil den køligt i en halv time.

? Tænd ovnen på 200 grader.

? Del dejen i 3 dele og rul hver del ud til en firkant  2 mm tyk på et meldrysset bord.

?. Skær den udrullede dej ud i firkanter på 6 × 6 cm. Læg dem på en bageplade med bagepapir.

? Bag kiksene i 10 – 12 minutter eller til de er gyldne.

? Kiksene lægges på en kagerist indtil de er kolde. Opbevares i kagedåser.

Streg

Se også min opskrift på rugkiks.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: