Sprøde kiks til osten
Sprøde let salte kiks af hvedmel og smør. Kiksene er gode til ost og som snacks.
Ingredienser: (75 stk)
- 100 g smør
- 1 dl kold mælk
- 200 g hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- 1 tsk fint havsalt
Tilberedningstid: 90 minutter
Bagetid: 10 – 12 minutter ved 200 grader konventionel varme.
Tilberedning: Sprøde kiks til osten
? Smelt smørret i en kasserolle, rør mælken i.
? Si hvedemel og bagepulver og salt i en bageskål.
? Hæld det smeltede smør og mælk i skålen og ælt dejen hurtigt sammen til en smidig dej. Dæk dejen til og stil den køligt i en halv time.
? Tænd ovnen på 200 grader.
? Del dejen i 3 dele og rul hver del ud til en firkant 2 mm tyk på et meldrysset bord.
?. Skær den udrullede dej ud i firkanter på 6 × 6 cm. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
? Bag kiksene i 10 – 12 minutter eller til de er gyldne.
? Kiksene lægges på en kagerist indtil de er kolde. Opbevares i kagedåser.
Se også min opskrift på rugkiks.
Skriv et svar