Æbleflæsk: karamelliseret, lækkert
Lækker sprød og karamelliseret æbleflæsk – spis den til et godt stykke rugbrød.
Denne opskrift stammer fra min kære svigerinde Stine Brønnum. Hendes æbleflæsk er berømmet og en fast ingrediens til de julefrokoster, som hun har arrangeret i mange år.
Det er bestemt ikke en slankeret. Stines faste anbefaling til opskriften er: “Når du synes at der er nok sukker i, så kom lige lidt ekstra på panden”.
Æbleflæsk kan spises til en god frokost hele året rundt.
Ingredienser
Opskriften er til 6 personer.
- 350 g tørsaltet og røget bacon.
- 350 g røde æbler.
- 200 g sukker.
Tilberedningstid: 1½ time.
Stegetid: ½ – 1 time.
Tilberedning:
Æbleflæsk
? Skær baconen i skiver og derefter i mindre stykker.
? Skyl æblerne og fjern kernehuset. Skær dem i mindre både.
? Steg baconen sprød ved svag varme på en pande med høje kanter.
? Kom æblerne på panden til baconen sammen med halvdelen af sukkeret. Rør æbler og sukker godt sammen med baconen.
? Lad retten simre ved svag varme og rør i den en gang imellem. Kom sukkeret i efterhånden som det smelter.
? Når æbler og baconen er blevet gyldent og lettere karamelliseret uden at æblerne er blevet helt kogt ud, er retten færdig.
Æbleflæsk serveres lun med rugbrød til.
Se også min opskrift på laksesalat med varmrøget laks
Skriv et svar