Æbleflæsk: karamelliseret, lækkert

Lækker sprød og karamelliseret æbleflæsk – spis den til et godt stykke rugbrød.

Denne opskrift stammer fra min kære svigerinde Stine Brønnum. Hendes æbleflæsk er berømmet og en fast ingrediens til de julefrokoster, som hun har arrangeret i mange år.

Æbleflæsk - en lækker ret nsom indeholder det hele: Salt, surt, sødt og bittert

Det er bestemt ikke en slankeret. Stines faste anbefaling til opskriften er: “Når du synes at der er nok sukker i, så kom lige lidt ekstra på panden”.

Æbleflæsk kan spises til en god frokost hele året rundt.

Ingredienser

Opskriften er til 6 personer.

  • 350 g tørsaltet og røget bacon.
  • 350 g røde æbler.
  • 200 g sukker.

Tilberedningstid: 1½ time.

Stegetid: ½ – 1 time. 

Tilberedning:
Æbleflæsk

Æbleflæsk syder i panden

𝟙 Skær baconen i skiver og derefter i mindre stykker.

𝟚 Skyl æblerne og fjern kernehuset. Skær dem i mindre både.

𝟛 Steg baconen sprød ved svag varme på en pande med høje kanter.

𝟜 Kom æblerne på panden til baconen sammen med halvdelen af sukkeret. Rør æbler og sukker godt sammen med baconen.

𝟝 Lad retten simre ved svag varme og rør i den en gang imellem. Kom sukkeret i efterhånden som det smelter.

𝟞 Når æbler og baconen er blevet gyldent og lettere karamelliseret uden at æblerne er blevet helt kogt ud, er retten færdig.

Æbleflæsk serveres lun med rugbrød til.

Streg

Se også min opskrift på laksesalat med varmrøget laks

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: