Sprøde osteboller, lette som skyer
Disse sprøde friterede osteboller er lette som fjer. De er perfekte serveret som snacks til et glas Sherry eller Madeira. Jeg synes også at man kan kalde dem en let tapas.
Jeg er blevet spurgt af en af mine læsere om jeg kunne fremtrylle en opskrift på nogle sprøde osteboller som hendes mormor serverede. De skulle være lette som sommerskyer og have en let ostesmag. Det passer bestemt på disse osteboller.
Ingredienser
- 2½ dl vand.
- 60 g smør.
- 125 g hvedemel.
- 4 æg.
- 200 g Cheddar (Distinctly Crumbly, Mature).
- ½ – 1 tsk salt.
- 1 ltr rapsolie til fritering.
Tilberedningstid: 45 minutter
Fritering: 4 – 5 minutter pr hold
Antal: 45 – 50 stk.
Tilberedning:
Osteboller
? Kom vand og smør i en gryde og bring det i kog.
? Tilsæt melet under kraftig omrøring og rør til dejen er glat og slipper gryden. Tag gryden fra varmen.
? Pisk æggene godt sammen og rør dem i dejen lidt af gangen. Rør godt hele tiden.
? Riv osten groft og rør den i dejen. Smag til med salt.
? Varm olien op i en tykbundet gryde. Olien skal være 180 grader varm. Det kan også tjekkes ved at komme e lille smule dej i olien.
? Form dejen til små boller med to teskeer og kog dem i nogle minutter i den varme olie. Vend dem en gang imellem under friteringen. Tag dem op med en hulske, når de er blevet gyldne. Læg dem på et stykke køkkenrulle et øjeblik.
Bollerne serveres rygende varme. Hvis de bliver lidt for kolde i ventetiden kan de varmes op i en ovn.
De er ikke egnet til frysning.
Se også min opskrift på grisini i dette forslag til en tapas-menu.
Skriv et svar