Vol-au-vent med rejer og fiskeboller

Vol-au-vent med med en nem lækker stuvning af rejer og fiskeboller. Det er en nem og lækker ret, som kan serveres alene til en hverdags aften eller som en let forret til en gæstemiddag.

En gang i mellem skal det være nemt at tilberede mad, og det kan gøres så det også er lækkert.

Vol au vent er en form for tarteletter bagt af butterdej. De er lidt større end tarteletter og så har man ofte et låg på også af butterdej.

Retten kan tilberedes i god tid før servering.

Til denne ret har jeg købt butterdej, rejer i lage og færdige fiskeboller. Fiskebollerne er fra Bornholm, hvilket gør mig glad, når jeg kan støtte erhvervet på min fødeø.

Fiskeprodukterne er mærket MSC som står for Marine Stewardship Council. Det er en garanti for at der er fisket efter bæredygtige principper.

Ingredienser:

Retten er som forret beregnet til 6 – 8 personer.

  • En pakke butterdej på 300 gram.
  • 1 pisket æg.
Fyld:

Vol-au-vent - fiskeboller fra Bornholm

  • 225 g rejer i lage.
  • 275 g fiskeboller.
  • 50 g smør.
  • 2 spsk mel.
  • 1 dl lage fra rejerne.
  • 1 dl vand.
  • 1 terning fiskebouillon.
  • 1½ dl piskefløde.
  • ½ tsk safranpulver.
  • Frisk kværnet peber.
  • Frisk timian til pynt.

Du skal bruge to udstikkere på en diameter på henholdsvis 10 og 7 cm i diameter. Hvis du vil have dem lidt mindre kan du bruge udstikkere på henholdsvis 7 og 4 cm i diameter.

Tilberedningstid. 60 minutter

Bagetid for vol au vent: 5 – 8 minutter ved 225 grader konventionel varme. 

Tilberedning:
Vol-au-vent med rejer og fiskeboller

Bagning af vol-au-vent:

? Tænd ovnen på 225 grader.

? Fold dejen ud. Dejen skal helst have en tykkelse på 3 mm. Hvis dejen er for tynd kan du folde dejen en gang sammen og rulle den let ud.

Stik 12 cirkler ud af dejen med udstikkeren på 10 cm. Stik nu ringe ud af de 6 af cirklerne med udstikkeren på 7 cm.

Vol-au-vent-dejen

? Læg de 6 hele cirkler på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg.

? Tag de 6 udstukne ringe og læg dem oven på de 6 cirkler. Pensl dem med sammenpisket æg.

? Bag dem i ovnen i 5 – 8 minutter til de er gyldne. Tag dem ud og læg dem på en kagerist.

Fyld

? Smelt smørret i en kasserolle og pisk melet i. Bag stuvningen op med lagen fra rejerne og vandet ved at piske det i lidt af gangen under omrøring. Kom fiskebouillonen i og rør stuvningen godt igennem. Kom safran i stuvningen og derefter fløden. Lad det hele koge godt igennem. Smag til med peber.

? Kom rejerne og fiskebollerne i stuvningen og varm dem godt igennem.

Server vol-au-vent med stuvningen og pynt med frisk timian.

Streg

Se også min opskrift på tarteletter med hønsestuvning.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: