Hvidkålsuppe med letsaltet flæsk
Hvidkålsuppe med letsaltet flæsk og krydret med kardemommekapsler og laurbærblade. Lækker, nærende og sund hverdagsret.
Hvidkålsuppe er en gammel ret, hvor mængden af kød ikke skulle udgøre størstedelen af retten. Kødet er med til at give retten smag sammen med krydderierne. Til denne suppe har jeg anvendt kardemomme sammen med laurbærblade og hele peberkorn.
Jeg serverer hvidkålsuppe med et lækkert surdejsbrød.
Ingredienser:
Opskriften er til 4 personer
- 300 g stribet flæsk.
- 1 – 2 tsk salt.
- 1½ ltr vand.
- 8 hele kapsler allehånde.
- 12 peberkorn.
- 3 laurbærblade.
- ½ hvidkålshoved.
- 1 lille persillerod.
- 1 lille stykke selleri – 1 dl hakket.
- 4 mellemstore kartofler.
- 2 porrer.
- 1 gulerod.
- 2 spsk smør.
- Salt efter smag.
Tilberedningstid: 2 timer
Trækketid for saltning af det stribede flæsk: 8 timer (Jeg saltede det om morgenen og satte det på køl til om aftenen).
Kogetid: 1 time.
Tilberedning:
Hvidkålsuppe med letsaltet flæsk
? Læg det stribede flæsk i en skål med skindet nederst. Hvis det er skivede stykker lægges de ved siden af hinanden. Fordel saltet over flæsket. Dæk det til med køkkenfilm og stil det i køleskabet i 8 – 10 timer.
? Læg flæsket i en gryde og hæld vandet ved. lad vandet komme i kog uden låg. Fjern skummet når det koger.
? Kom laurbærblade, peberkorn og kardemommekapsler i gryden og lad kødet koge i 3/4 time.
? Gør grøntsagerne klar:
Fjern de yderste blade på kålen og skær stokken af. Snit kålen fint. Rens porrerne og skyl dem godt. Skær dem i ringe. Skræl kartofler, gulerødder, selleri og persillerod og skær dem i mindre stykker.
? Kom grøntsagerne i gryden og lad dem kog i ½ time eller til de er møre. Det kan være nødvendigt at hælde mere vand i gryden for at grøntsagerne bliver dækket helt.
? Smag din suppe til med salt.
? Inden serveringen kommes det kolde smør i. Lad det smelte og suppen er klar til servering.
Hvidkålsuppe serveres med et godt brød. Der er masser af idéer og bageopskrifter til gode madbrød her på bloggen.
Se også min opskrift på græskar-suppe.
Skriv et svar