Butterdejsnitter med løgkompot og gedeost

Tapas af lækre små butterdejsnitter med løgkompot og gedeost.

Butterdejsnitter med løgkompot

Server butterdejsnitter til en god tør sherry, f.eks. Tio Pepe, så er det som at høre fuglene synge.

Butterdejen kan købes færdig frisk eller frossen. Den friske er lige til at folde ud og skære til så den passer i den størrelse som man ønsker. Butterdejen kan også fryses, hvis man kun vil tilberede en lille portion.

Ingredienser:

Opskriften giver 20 snitter

  • 4 mellemstore løg.
  • 20 g smør.
  •  ½ tsk salt.
  • 1 spsk flydende honning.
  • 2 kviste timian.
  • 1 pakke butterdej på 270 g.
  • Et sammenpisket æg til pensling af butterdejen.
  • 2 bægre gedefriskost – Rondelle (200 g).
  • Stilke af frisk timian til pynt.

Tilberedningstid: 40 minutter.

Bagetid: Snitterne bages ved 200 g i 10 minutter. 

Tilberedning:
Butterdejsnitter med løgkompot og gedeost

𝟙 Skær løgene i tynde skiver.

𝟚 Smelt smørret på en pande og lad det bruse af. Svits løgene i smørret nogle minutter uden at det tager farve. Kom honningen på panden sammen med timian og lad løgene simre ved svag varme til de bliver bløde og lettere karamelliseret. Smag til med salt.

𝟛 Sæt ovnen på 200 grader

𝟜 Skær snitterne ud af butterdejen på 4 × 4 cm. Anbring dem på en bageplade med bagepapir. Pisk ægget sammen og pensl butterdejsnitterne.

𝟝 Fordel de karamelliserede løg oven på butterdejsnitterne og slut af med en lille klat gedefriskost.

𝟞 Bag dem i ovnen ved 200 grader i 10 minutter eller til de er gyldne.

Server butterdejsnitter som tapas mens de er lune.

Streg

Se også min opskrift på agurketapas med tomater, humus og feta.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: