Butterdejsnitter med løgkompot og gedeost
Tapas af lækre små butterdejsnitter med løgkompot og gedeost.
Server butterdejsnitter til en god tør sherry, f.eks. Tio Pepe, så er det som at høre fuglene synge.
Butterdejen kan købes færdig frisk eller frossen. Den friske er lige til at folde ud og skære til så den passer i den størrelse som man ønsker. Butterdejen kan også fryses, hvis man kun vil tilberede en lille portion.
Ingredienser:
Opskriften giver 20 snitter
- 4 mellemstore løg.
- 20 g smør.
- ½ tsk salt.
- 1 spsk flydende honning.
- 2 kviste timian.
- 1 pakke butterdej på 270 g.
- Et sammenpisket æg til pensling af butterdejen.
- 2 bægre gedefriskost – Rondelle (200 g).
- Stilke af frisk timian til pynt.
Tilberedningstid: 40 minutter.
Bagetid: Snitterne bages ved 200 g i 10 minutter.
Tilberedning:
Butterdejsnitter med løgkompot og gedeost
1 Skær løgene i tynde skiver.
1 Smelt smørret på en pande og lad det bruse af. Svits løgene i smørret nogle minutter uden at det tager farve. Kom honningen på panden sammen med timian og lad løgene simre ved svag varme til de bliver bløde og lettere karamelliseret. Smag til med salt.
3 Sæt ovnen på 200 grader
4 Skær snitterne ud af butterdejen på 4 × 4 cm. Anbring dem på en bageplade med bagepapir. Pisk ægget sammen og pensl butterdejsnitterne.
5 Fordel de karamelliserede løg oven på butterdejsnitterne og slut af med en lille klat gedefriskost.
6 Bag dem i ovnen ved 200 grader i 10 minutter eller til de er gyldne.
Server butterdejsnitter som tapas mens de er lune.
Se også min opskrift på agurketapas med tomater, hummus og feta.
Skriv et svar