Tomatsuppe med ærter og basilikum

Tomatsuppe med en lækker rund smag tilsat ærter og pynt af frisk basilikum.

Suppen hensætter mig til Italien med smagen af solmodne tomater og duften af frisk basilikum.

Tomatsuppe med ærter og basilikum

Jeg har serveret denne suppe med friske grønne sojabønner og et godt madbrød. Suppen kan også serveres med pastaskruer.

Ingredienser

Opskriften er til 4 personer.

  • 2 kartoner hakkede tomater (800 gr).
  • 1 lille rødløg.
  • 2 fed hvidløg.
  • 1 lille gulerod.
  • 2 spsk olivenolie.
  • 1 grøntsagsbouillon.
  • 2½ dl vand.
  • 1 spsk tørret oregano.
  • 1 dl grønne friske sojabønner (fås frosne).
  • Frisk basilikum til pynt.

Tilberedningstid: 1½ time. 

Tilberedning:
Tomatsuppe med ærter og basilikum

? Rens rødløget og hvidløgsfeddene. Hak dem fint. Skræl guleroden og riv den fint.

? Varm olivenolien op i en gryde. Svits rødløgene og hvidløgene uden at de tager farve. Svits den revne gulerod med, et øjeblik.

? Kom de hakkede tomater i gryden sammen med vandet og grøntsagsbouillonen og  krydderierne. Lad suppen simre i 40 minutter ved lav varme.

? Smag suppen til med salt og peber.

Server suppen med sojabønnerne, som kommes i lige inden serveringen.

Hvis suppen skal serveres med pastaskruer, skal pastaskruerne koge med de sidste 10 – 12 minutter, og der skal tilføres mere væske, da pastaskruerne optager væsken.

Jeg serverer suppen med friske grønne sojabønner og et godt madbrød.

Streg

Se også min opskrift på porresuppe.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: