Spinattærte med laks og mozzarella

Spinattærte med røget laks, garneret med revet mozzarella i en sprød bund, serveret med syltede rødløg. En skøn og nem hverdagsret.

Spinattærte med laks

Jeg skulle lave mad hos min datter og svigersøn, jeg kom sent hjem fra arbejde og det skulle være en hurtig ret. Min søn var der også og begge mine børn elsker tærter. Det har vel noget med barndomsminder at gøre.

Tærtebunden er hurtig lavet og ingredienserne er jo næsten færdige. Det kan anbefales som en skøn og let hverdagsret.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

Du skal bruge en tærteform på ca 26 cm i diameter.

Tærtebund:
  • 50 g fuldkorns Ølandshvede.
  • 180 g hvedemel.
  • 120 g smør.
  • 3 spsk koldt vand.
  • 1 tsk salt.
Fyld:
  • 1 pose hakket frossen spinat (450 g).
  • 1 dl fløde.
  • 3 spsk maizena rørt ud i lidt mælk.
  • 1 tsk revet muskatnød.
  • 1 spsk rørsukker.
  • 200 gr røget laks i skiver (lakserester kan også anvendes).
  • 150 gr revet mozzarella.
  • Salt og peber.

Tilberedningstid: 60 minutter.

Bagetid: Forbagning af tærtedej 15 minutter ved 200 grader konventionel varme.

Bagning af tærte 20 minutter ved 200 grader konventionel varme.

Tilberedning:
Spinattærte med laks

𝟙 Kom den frosne spinat i en kasserolle og stil den over det laveste blus, så spinaten tør langsomt op.

𝟚  Tænd ovnen på 200 grader konventionel ovn.

𝟛 Tærtedej:

Kom melet i en skål og skær smørret i stykker og kom det i melet sammen med vand og salt. Ælt dejen sammen og form dejen til en kugle.

Læg dejen i tærteformen. Tryk dejen ud i formen.

Det er ikke nødvendigt at smøre formen, når der er smør i dejen.

Bag tærtedejen i 15 minutter ved 200 grader. Tag den ud og stil den på køkkenbordet.

𝟜 Spinatsovs:

Varm den frosne spinat op ved svag varme. Rør fløde og sukker i spinaten og lad den koge igennem.

Smag sovsen til med revet muskatnød og salt og peber.

Rør maizenaen ud i lidt mælk og rør den i spinatsovsen. Lad sovsen koge igennem.

𝟝  Fordel den røgede laks på tærtebunden og hæld spinatsovsen over.

Fordel den revne mozzarella over spinaten og bag tærten ved 200 grader i ca 20 minutter, eller til osten er blevet gylden.

𝟞 Server laksespinattærten med råsyltede rødløg.

Streg

Se også min opskrift på porretærte med bacon og Vesterhavsost..

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: