Serranoruller med pesto og mozarella
En tapas af Serranoruller med pesto og mozarella på ristet rugbrød. Det er en lækker tapas kombineret af spanske, italienske og danske ingredienser.
Jeg har sammensat denne tapas af danske, spanske og italienske ingredienser og smagsnuancer. Den tørrede salte spanske Serranoskinke, sammen med basilikumpesto og den bløde italienske mozarella.
Basilikumpesto kan du købe i alle dagligvarebutikker. Men du kan også tilberede den selv. Det holder sig i mindst en uge, og er en god ingrediens at have i køleskabet. Det kan smøres på brød til en mellemmad eller i en pastarret.
Opskriften på basilikumpesto er her.
Det danske rugbrød, synes jeg passer meget godt til denne lille tapas.
Du kan servere serranoruller med pesto og mozarella, som en forret, en del af en tapasmenu eller som snack til en velkomstdrik.
Ingredienser:
Opskriften er til 4 personer.
- 8 skiver Serranoskinke.
- 16 små tynde skiver rugbrød (Rugbrødssnack kan købes).
- 150 g basilikumpesto.
- 16 små mozzarellakugler.
- Friske topskud af basilikum til pynt.
Tilberedningstid: Samling af retten af de små tapas tager 20 minutter.
Tilberedning:
Serranoruller med pesto og mozarella
1 Skær tynde skiver af rugbrød. Udstik små runde skiver på 4 cm i diameter af rugbrødsskiverne. Rist dem på en rister til de er sprøde.
2 Skær de enkelte stykker serranoskinke igennem på langs. Rul dem sammen om 2 fingre, så de danner et rør med hul i midten. Anbring dem oven på de ristede stykker rugbrød.
3 Kom en teskefuld basilikumpesto i bunden af skinkerøret og anbring en mozzarellakugle oven på. Pynt med et topskud basilikum.
Du kan finde flere tapasretter på bloggen, så du kan sammensætte en hel tapasmenu.
Se også min opskrift på fisketapas med torsk og laks.
Skriv et svar