Cookies med valnødder og chokolade

Sprøde traditionelle cookies med valnødder og chokolade.

Cookies med valnødder og chokolade

Jo, jeg mener godt at man kan kalde cookies for traditionelle også her i Danmark. Det er efterhånden nogle år siden at cookies blev en integreret del af en kaffelatte. Man kan som regel vælge mellem lyse eller mørke. Og så er de som regel så store at det går ud for et lettere måltid.

Jeg vælger at forme mine cookies til en lidt mindre størrelse. Jeg har også rullet dejen ud til en pølse, som jeg har skåret til de fineste skiver på min nyerhvervede Eva maskine.

Det er et originalt eksemplar fra 1960’erne, som dengang blev markedsført som pålægsmaskine.

De første modeller kom på markedet i 1952 som erstatning for den gamle Rådvad Brødmaskine (som jeg i øvrigt også har en af). Der er nok produceret omkring en halv million eksemplarer.

Ingredienser

Der bliver ca 40 stk a 6 cm i diameter.

  • 150 g hvedemel.
  • 125 g blødt smør.
  • 75 g sukker.
  • 75 g brun farin.
  • ½ vaniljestang.
  • 1 æg
  • ½ tsk natron udblødt i lidt vand.
  • 125 g valnødder.
  • 50 g mørk chokolade.

Tilberedningstid: 30 minutter.

Hviletid: 1 – 2 timer.

Bagetid: 10 – 12 minutter ved 190 grader konventionel varme.

Cookiedejen skæres let på en klassisk Eva

Tilberedning:
Cookies med valnødder og chokolade

1 Rør smørret blødt. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem ud i noget af sukkeret.

2 Tilsæt sukker, vaniljesukker og brun farin. Pisk det hele til en luftig konsistens.

3 Pisk ægget i, pisk nogle minutter.

4 Opløs natron i vand og pisk det i dejen.

5 Sigt melet i dejen og rør dejen forsigtigt igennem

6 Hak valnøddekerne og chokoladen groft og vend det hele i dejen. Form dejen til en pølse på 6 cm i diameter. Pak den ind i madfolie og læg det i køleskabet til dejen er helt kold. Den kan sagtens ligge til næste dag. Du kan også anbringe dejen i små toppe på bagepladen, med det samme.

7 Varm ovnen op til 190 grader konventionel varme.

8 Skær dejen til i 4 mm tykke skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir.

9 Bag dine cookies i 10 – 12 minutter til de er blevet gyldne. Tag dem ud og lad dem køle af på en kagerist før de lægges i en kagedåse.

Du kan anvende hasselnødder i stedet for valnødder

Streg

Se også min opskrift på Cookies med kakao og nødder.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: