Lagkage med hindbær og cacao

Lagkage med fest og farver. Lagkagen er lagt sammen med 3 bunde bagt med pistacienødder. Fyldet er hindbærmousse og cacaomousse. Lagkagen er toppet med et låg af marcipan og pyntet med flødeskum.

Lagkage med mousse og pistaciebund

Det er min søns fødselsdag, og mit barnebarn Osvald er fast besluttet på at en vigtig del af en fødselsdag er lagkage. Det skal selvfølgelig være en lagkage med fest og farver. Jo flere farver og jo mere krymmel des bedre. Marcipanen er blevet grøn og guldglimmer er strøet ud over kagen. Tålmodigheden er ikke så stor hos Osvald, så kagen fik ikke lov til at sætte sig rigtigt inden den blev skåret.

Det ville nok ikke gå i Bagedysten. Men smagen er fantastisk.

Lagkage med mousse og pistaciebund

Lagkage-bundene er bagt som én tyk bund og efter bagningen delt i tre.

Ingredienser

Du skal bruge en springform på 22 cm i diameter og kagefolie til at fore springformen, når lagkagen skal bygges op.

Lagkage-bunde
  • 90 gr sukker.
  • 90 g mel.
  • 3 æg.
  • 75 g pistacienødder.
  • Korn af 1 vaniljestang.

Hindbærmousse

  • 225 gr hindbær
  • skal af 1 citron
  • saft af 1 citron
  • 200 gr sukker
  • 6 blade husblas
  • 1¼ dl fløde
  • 2 æggehvider
  • korn af 1 vaniljestang
Chokolademousse
  • 175 g mørk chokolade.
  • 4 æg.
  • 4 spsk appelsinsaft.
  • 15 g smør.
  • Korn af ½ vaniljestang.
  • 3 spsk sukker.
Pyntning af lagkagen
  • 200 g marcipan.
  • En smule flormelis.
  • Grøn farve.
  • ½ ltr piskefløde.

Tilberedningstid: 2 timer

Bagetid for lagkagebunde: 20 – 30 minutter ved 175 grader

Efter at kagen er lagt sammen skal kagen sætte sig i 8 – 10 timer.

Tilberedning:
Lagkage med hindbærmousse og cacaomousse

Lagkage-bunde

1 Tænd ovnen på 175 grader konventionel varme.

2 Hak pistacienødderne fint. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem ud i lidt af sukkeret.

3 Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende som æggesnaps. Si melet og vend det i æggesnapsen.

4 Kom bagepapir i bunden af en springform på ca 24 cm i diameter. Smør siderne med smør.

Hæld dejen i springformen og bag den ved 175 grader i 20 – 30 minutter. Når kagen er gylden og mærkes bagt med et let tryk oven på kagebunden, tages den ud af ovnen. Vend den ud på en kagerist og lad køle af.

5 Når kagen er blevet kold, skæres den igennem til tre bunde.

Chokolademousse

6 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem ud i en smule af sukkeret.

7 Hak chokoladen og varm den op i en kasserolle med appelsinsaften. Lad den simre nogle få minutter. Tag kasserollen af varmen.

8 Pisk æggeblommerne i en af gangen. Pisk derefter smør og vaniljesukkeret i. Lad chokolademassen stå til den er blevet lunken.

9 Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret og pisk til en sej masse. Vend det i den lune chokolademousse.

10 For siderne af springformen med kagefilm. Læg den ene af lagkagebundene i bund af springformen. Kom chokolademoussen i en sprøjtepose. Klip spidsen af sprøjteposen og sprøjt moussen oven på bunden. Kom kagen i køleskabet mens hindbærmoussen tilberedes.

Hindbærmousse

11 Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Skyl citronen godt og riv skallen af citronen og pres citronen. Kog hindbærrene møre med citronskallen og citronen i nogle minutter i en kasserolle.

12 Purér hindbærrene gennem en sigte. Gem pureen. Hæld saften tilbage i kasserollen.

13 Varm saften op igen og rør sukkeret i. Smelt husblassen i saften. Tag den af varmen og lade den køle af i gryden på køkkenbordet. Rør jævnligt i den.

14 Pisk imens æggehviderne stive. Pisk fløden til skum. Bland Puréen i den afkølede hindbærsaft. Vend de piskede æggehvider og flødeskummet i hindbærrene.

15 Tag kagen ud af køleskabet. Kom en lagkagebund oven på chokolademoussen. Kom hindbærmoussen i en sprøjtepose, og sprøjt moussen ud på lagkagebunden. Læg den sidste lagkagebund oven på hindbærmoussen og sæt kagen i køleskabet et par timer.

16 Kom grøn farve i marcipanen og ælt den igennem til farven blive jævn. Det kan være nødvendigt at komme lidt flormelis i marcipanen, hvis den bliver for fugtig.

17 Rul marcipanen ud til en cirkelformet plade på ca 30 cm i diameter. Rul pladen rundt om kagerullen.

18 Tag kagen ud af køleskabet. Fjern springformens kant og tag kagefilmen af kagen.

19 Pensl den øverste lagkage-bund med lidt vand eller citronsaft.

20 Rul marcipanen hen over din lagkage. Glat overfladen med en paletkniv. Skær det overskydende marcipan af.

21 Pisk fløden til stift flødeskum. Kom det i en sprøjtepose med en sprøjtetylle med hakker på 8 mm. Sprøjt flødeskummet på siderne og oven på din lagkage som på billederne.

Streg

Se også min opskrift på cacao-lagkage med smørcreme.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: