Salat af savoykål, græskar, spæk, ost

Sprød savoykål med stegte terninger af røget spæk og græskar garneret med ristede solsikkekerner og skiver af Rød Krystalost fra Them.

Salat af savoykål med røget fedt og meget mere

Salaten kan fint udgøre det for et helt måltid. Du kan servere et godt madbrød til salaten. Så bliver alle i hvert fald mætte.

Savoykålen er en sund spise med masser af C-vitaminer, A-vitaminer og B-vitaminer samt en masse mineraler. Kålen dyrkes også i Danmark og kan som sådan betragtes som en bæredygtig grøntsag.

Nu er jeg så heldig at jeg henter Savoykålen ude i min baghave. Det er en taknemmelig afgrøde, da jeg i hvertfald ikke har brugt særlig meget vand eller nogen form for ukrudtsmidler. Jeg har højst anvendt  lidt økologisk gødning. Mere bæredygtigt kan det vist ikke være.

Ingredienser

Opskriften er til 4 personer

  • 1 savoykål.
  • ¼ lille Hokkaido græskar.
  • 40 gr røget spæk.
  • 8 friske laurbærblade.
  • 2 spsk olivenolie.
  • 50 – 75 g Rød Krystalost fra Them.
  • 2 spsk solsikkekerner.

Tilberedningstid: ½ time.

Tilberedning
Sprød salat med savoykål, græskar, røget spæk og ost

? Skyl græskarret godt. Skær det igennem og fjern kernerne. Skræl græskarret og skær det i små tern. Kom dem i en skål og stil dem til side.

? Skær det røgede spæk i mindre tern. Kom dem i en skål og stil til side.

? Skyl laurbærbladene godt.

? Skyl savoykål grundigt og skær det i tynde fine strimler.

? Steg solsikkekerne på en tør pande til de er gyldne. Tag dem af varmen.

? Skær osten i tynde skiver på tværs. Brug eventuelt et mandolinjern.

? Varm olivenolien op på en større pande med høje kanter. Risk de røgede spækterninger til de er blevet gyldne. Kom laurbærbladene og græskarterninger på panden og lade dem stege med i nogle minutter.

Salat af savoykål tilbehør

? Tilsæt til sidst den strimlede savoykål på panden og vend den rundt til den er varmet godt igennem. Den skal stadig være sprød.

Salat med savoykål på panden

? Server din salat i dybe tallerkener. Drys de ristede solsikkekerner over retten og fordel til sidst tynde skiver af den Røde Krystalost over retten.

Spis eventuelt et godt madbrød til.

Streg

Se også min opskrift på salat af spinatblade og rødbeder.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: