Fettucine med grønkål og gorgonzola
Frisk fettucine med spinat serveret med stegt frisk grønkål og gorgonzola. Det kan ikke blive mere italiensk.
Fettucine blev oprindelig først og fremmest serveret i toscanske retter. Denne ret fik jeg lyst til at tilberede en dag jeg var i København hos min datter. Det er et skønt måltid at spise om vinteren, hvor man stadig kan få frisk dansk grønkål. Grønkålen er så simpel og med så mange gode vitaminer, som man har glæde af hele året rundt.
Jeg har stegt grønkålen med chili og hvidløg og blandet pinjekerner i retten.
Ingredienser
Opskriften er til 4 personer.
- 250 g frisk fettucine med spinat.
- 5 – 6 stilke frisk grønkål.
- ½ rød chili.
- 2 – 3 fed hvidløg.
- 1 – 2 gulerødder.
- ½ tsk revet citronskal.
- 2 spsk pinjekerner.
- Salt og frisk kværnet peber.
- 2 spsk olivenolie til stegning.
- 75 g Gorgonzola Dulce.
- Rødbede-spirer.
Tilberedningstid: 30 minutter.
Tilberedning:
Fettucine med grønkål og gorgonzola
1 Skyl grønkålen godt og grundigt og skær den fri for den tykke stængel. Snit grønkålen i tynde stimler.
2 Rens hvidløgene, skyl chilien. Flæk den og fjern de hvide kerner. Hak hvidløg og chili fint.
3 Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler med en kartoffelskræller.
4 Skyl citronen og riv den fint på et rivejern.
5 Varm olivenolien op på en pande. Svits de finthakkede hvidløg og chili i olien i et par minutter. Tilsæt pinjekerne og rist dem med et kort øjeblik til de er gyldne. Tilsæt den fint snittede grønkål og steg den til den bliver sprød. Smag til med salt og peber.
6 Vend til sidst gulerødderne i grønkålen.Kog fettucinen efter pakkens anvisning. Lad den dryppe godt af.
7 Skær gorgonzolaen i mindre stykker.
8 Vend fettucinen i grønkålen sammen med gorgonzolaen så den bliver lun uden at smelte helt. Pynt med rødbedespirer.
Se også min opskrift på spagetti carbonara.
Skriv et svar