Kartoffeltapas med rogn, rejer og rødløg

Kartoffeltapas med stenbidderrogn, rejer og rødløg på en creme af cremefraiche og gedefriskost.

Kartoffeltapas med stenbiderrogn

Det er ved at være forår og stenbidderrognen kan købes for guld. Det er en skøn spise og kaldes løjrum, når det serveres på ristet brød med creme fraiche og rødløg.

Her har jeg skiftet brødet ud med kartofler og blandet cremefraichen med en smule gedefriskost. Stenbidderrognen købte jeg faktisk på glas til en noget anden pris nede hos fiskehandleren. Det kan erstatte frisk stenbidderrogn.

Retten serveres som en af flere tapas.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer som en tapas.

  • 8 små kartofler.
  • 50 g cremefraiche.
  • 1 spsk gedefriskost.
  • ½ tsk revet citronskal.
  • 50 g rejer i lage.
  • Salt og peber.
  • 50 g stenbidderrogn.
  • Et lille rødløg.
  • Karse til pynt.

Kartofeltapas med stenbiderrogn

Tilberedningstid: 1 time.

Bagetid for kartoflerne: 30 minutter ved 200 g varmluftsovn.

Tilberedning:
Kartoffeltapas med
stenbidderrogn, rejer og rødløg

? Varm ovnen op til 200 grader varmluft.

? Kartoflerne vaskes godt. Skær et kryds i skallen oven på kartoflerne. Bag dem i ovnen i 30 minutter.

? Rør imens cremen sammen: Rør cremefraiche sammen med gedefriskosten. Vask citronen og riv skallen fint. Tilsæt den revne citronskal til cremen. Smag til med salt og peber.

? Dræn rejerne for lage og lad dem dryppe godt af. Vend dem i cremen.

? Rens løget og hak det fint.

? Tag kartoflerne ud af ovnen når de er bagt. Lad dem køle en smule af. De skal være lune, når de anrettes.

? Tryk let midt på de bagte kartofler, så de åbner sig i det kryds du har skåret. Kom en skefuld creme i den åbnede kartoffel. Top med stenbidderrogn og rødløg, voila: Kartoffeltapas. Pynt til sidst med karse.

Streg

 

Se også min opskrift på blinis med kaviar i denne opskrift på en seks-retters tapasmenu.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: