Valnøddekage med kaffeglasur
Valnøddekage overtrukket med glasur af flormelis, smør og kaffe.
Opskriften på denne skønne valnøddekage har jeg fundet i min mors gamle håndskrevne opskriftsbog, og vil gerne dele den her på bloggen. Valnøddekagen er perfekt til en god kop kaffe. Den er svampet og lækker, og så holder den sig fint i flere dage.
Ingredienser
Du skal bruge en springform på ca. 22 cm i diameter.
Kagen

- 170 g smør.
- 170 g sukker.
- 3 æg.
- 250 g mel.
- 1½ tsk bagepulver.
- 2 spsk mælk.
- 100 g valnødder.
Glasur
- 75 g smør.
- 325 g flormelis.
- 2 spsk mælk.
- 2 spsk stærk kaffe.
- Valnødder til pynt.
Tilberedningstid: 90 minutter.
Bagetid: 45 minutter ved 175 grader konventionel varme.
Tilberedning:
Valnøddekage med kaffeglasur
Varm ovnen op til 175 grader.
Kagen
? Sukker og smør piskes luftigt.
? Tilsæt æggene og pisk dem godt.
? Si mel og bagepulver og rør dejen hurtigt sammen med mælken.
? Hak valnødderne groft og vend dem i dejen.
? Kom bagepapir i bunden af springformen og smør siderne med smør. Kom dejen i formen og bag kagen i 45 minutter.
? Tag kagen ud af ovnen. Fjern springformen og lad kagen køle af på en kagerist.
Glasur
? Pisk smørret godt med en elmixer.
? Tilsæt flormelis og pisk den godt sammen med smørret.
? Tilsæt kaffe og mælk.
?? Anbring kagen på et fad og smør glasuren på kagen i et tyndt lag. Pynt med valnødder.
Se også min opskrift på citronkage.
Skriv et svar