Valnøddekage med kaffeglasur

Valnøddekage overtrukket med glasur af flormelis, smør og kaffe.

Opskriften på denne skønne valnøddekage har jeg fundet i min mors gamle håndskrevne opskriftsbog, og vil gerne dele den her på bloggen. Valnøddekagen er perfekt til en god kop kaffe. Den er svampet og lækker, og så holder den sig fint i flere dage.

Valnøddekage som min mor lavede den

Ingredienser

Du skal bruge en springform på ca. 22 cm i diameter.

Kagen
Valnøddekage
Den opmærksomme læser vil opdage, at der er butiksstempler på æggene. De er hjermtaget fra miniferie i Sverige, for en gangs skyld altså ikke købt hos min favorit, Gårdbutikken Paradiset i Lillenor.
  • 170 g smør.
  • 170 g sukker.
  • 3 æg.
  • 250 g mel.
  • 1½ tsk bagepulver.
  • 2 spsk mælk.
  • 100 g valnødder.
Glasur

Ingredienser til glasur til valnøddekage

  • 75 g smør.
  • 325 g flormelis.
  • 2 spsk mælk.
  • 2 spsk stærk kaffe.
  • Valnødder til pynt.

Tilberedningstid: 90 minutter.

Bagetid: 45 minutter ved 175 grader konventionel varme.

Tilberedning:
Valnøddekage med kaffeglasur

Varm ovnen op til 175 grader.

Kagen

𝟙 Sukker og smør piskes luftigt.

𝟚 Tilsæt æggene og pisk dem godt.

𝟛 Si mel og bagepulver og rør dejen hurtigt sammen med mælken.

𝟜 Hak valnødderne groft og vend dem i dejen.

𝟝 Kom bagepapir i bunden af springformen og smør siderne med smør. Kom dejen i formen og bag kagen i 45 minutter.

𝟞 Tag kagen ud af ovnen. Fjern springformen og lad kagen køle af på en kagerist.

Glasur

𝟟 Pisk smørret godt med en elmixer.

𝟠 Tilsæt flormelis og pisk den godt sammen med smørret.

𝟡 Tilsæt kaffe og mælk.

𝟙𝟘 Anbring kagen på et fad og smør glasuren på kagen i et tyndt lag. Pynt med valnødder.

Valknøddekage er godt til en god kop kaffe

Streg

Se også min opskrift på citronkage.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: