Salat: Spidskål, radicchio, kikærter, tapenade

Lækker sprød og fyldig salat med rød spidskål, Radicchio og Romainesalat, fyldt med ristede pinjekerner, små kogte kartofler, feta, syltede rødløg, spansk Serranoskinke og oliventapenade.

Radiccio-salat med spidskål, kikærter og oliventapenade

Der er meget fokus på at vi skal spise mere kål, salater og grøntsager og mindre kød. Det er jeg meget enig i, og flere salater og grøntsager har også gjort sit indtog i mit køkken.

Denne salat er et godt bidrag til dit indtag af grøntsager og proteiner uden at få for meget kød. Jeg har fyldt mit køleskab med masser af forskellig kål og salater, som jeg blander med alle mulige grøntsager. Retten består af salater og grøntsager med en smule kød.

Jeg har også altid nogle poser kogte kikærter i fryseren, som hurtigt kan tages ud og tøs op.

Jeg har i mit spisekammer forskellige syltede tilbehør, som syltede rødløg, syltede agurker og tapenader. Det er muligt at købe disse ting i dit supermarked. Du kan også finde opskrifter på forskellige tapenader her på bloggen.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

  • 1 Romaine salat.
  • ½ Radicchio salat.
  • ½ rødt spidskål.
  • 2 dl udblødte og kogte kikærter.
  • 1 stilk blegselleri.
  • 12 små kartofler.
  • 2 spsk olivenolie til stegning.
  • 1 syltet rødløg i skiver.
  • 50 g feta.
  • 4 skiver spansk Serrano skinke.
  • 2 spsk oliventapenade.
Dressing:
  • ½ dl god olivenolie.
  • 1 tsk dijonsennep.
  • 2 spsk hvid balsamicoeddike.

Tilberedningstid: 30 minutter.

Tilberedning:
Salat af spidskål,
radicchio, kikærter og oliventapanade

? Kog kartoflerne med skræl i ca 15 minutter. De skal kun lige være gennemkogte. Tag dem af varmen og hæld vandet fra og kom koldt vand på kartoflerne. Kartoflerne pilles og skæres i halve.

? Varm olienolien op på en pande og steg kikærterne sprøde.

? Skyl salaterne og skær dem i tynde strimler. Skær tynde skiver af spidskålen. Fordel salat og spidskål på et fad.

? Skyl blegsellerien og skær den i meget tynde skiver. Strø skiverne ud over salaten.

? Fordel kikærterne over salaten.

? Anret de halve kartofler på salaten.

? Fordel syltede skiver af rødløg over salaten.

? Skær fetaen i skiver og smulr den over salaten.

? Skær Serranoskinken i mindre stykker og fordel den over salaten.

?? Bland dressingen og hæld den over salaten.

Pynt med ærtespirer.

Streg

Se også min opskrift på salade nicoise.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: