Kammuslinger med stenbidderrogn

Smørstegte kammuslinger på en bund af porrestrimler i honning garneret med stenbidderrogn og ærtespirer.

Smørstegte kammuslinger med stenbiderrogn og ærtespirer

Det er årstid for stenbidderrogn, derfor har jeg sammensat en tapas-menu med flere små tapas med stenbidderrogn. Jeg serverer de smørstegte kammuslinger sammen med en tapas af små bagte kartofler garneret med en creme af cremefraiche og gedefriskost, rejer, stenbidderrogn, rødløg og karse, som du kan finde opskrifter på her på bloggen.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

  • 12 små kammuslinger.
  • 20 g smør til stegning.
  • 1 kvist timian.
  • Salt og peber.
  • 2 små porrer.
  • 10 g smør til stegning.
  • 1 – 2 spsk ahornsirup.
  • 50 g stenbidderrogn.
  • Ærtespirer.

Tilberedningstid: 30 minutter.

Tilberedning:
Smørstegte kammuslinger
med stenbidderrogn og ærtespirer

? Skyl porrene godt. Skær dem i meget tynde strimler. Varm 10 g smør op på en lille sautérpande. Svits porrerne ganske kort i smørret. De skal stadig være sprøde. Tilsæt ahornsirup og vend porrerne i siruppen.

Kammuslinger og porrestrimler

Tag panden af varmen og drys med salt og peber. Tag porrerne af panden og læg dem på en tallerken.

? Varm 20 g smør op på en pande. Lad det bruse af. Steg kammuslingerne ved stærk varme i nog få minutter på hver side. De skal være gyldne.

3 Fordel de svitsede porrerstrimler på 4 tallerkener. Anret kammuslingerne oven på porrerne og hæld stegsmørret over porrerne. Kom stenbidderrogn oven på kammuslingerne og pynt med ærtespirer.

Streg

Se mine mange tapas-opskrifter her.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: