Salat med radicchio og røget laks
Smuk salat sammensat af radicchio, Romaine-salat, avocado, rød peber, gulerødder og laks.
Denne salat er sammensat af flere forskellige salater. Kombinationen af den lidt bitre radicchio og Romaine-salat giver salaten lidt kant. Den røde peber er grillet for at få skinnet af og dens søde smag mere frem.
Jeg har toppet salaten med lakserester. Det er noget billigere end de pakninger med flot skåret laks, og er helt fint at anvende i salaten.
Jeg serverede salaten som et fuldt måltid.
Ingredienser:
Opskriften er til 4 personer.
- ½ radicchio salat.
- 1 grønt Romaine-salat.
- 2 avocadoer.
- 1 gulerod.
- 1 rød peber.
- 150 g lakserester.
- Basilikumblade til pynt.
Dressing:
- ½ dl olivenolie.
- 2 spsk balsamico hvidvinseddike.
- 1 tsk dijonsennep.
- Salt og peber.
Tilberedningstid: 30 minutter.
Tilberedning:
Salat med radicchio og røget laks
? Tænd ovnen på grill. Læg den røde peber på et lille ildfast fad og sæt fadet ind i ovnen tæt på grillen. Gril den røde peber til skallen bobler eller bliver mørk. Drej peberfrugten undervejs, så alle sider bliver grillet. Tag peberfrugten ud og læg den i en plastikpose i ca 10 minutter. Skallen kan derefter let fjernes.
? Skyl salaterne og snit dem fint. Anbring salaterne på et aflangt fad med Romaine-salaten nederst.
? Halvér avocadoerne og tag kødet ud af skallen. Skær kødet i skiver og anret dem oven på salaten.
? Skræl guleroden og skær den i tynde skiver på langs med en skrællekniv. Arranger de slicede gulerodskiver oven på avodacoskiverne
? Halvér peberfrugten, fjern kernerne og de hvide strenge. Skær peberfrugten i tynde skiver. Arranger dem oven på salaten.
? Pisk dressingen sammen og hæld den over salaten.
? Anbring til sidst laksen oven på salaten og pynt med hakket basilikum.
Se også min opskrift på salat af savoykål.
Skriv et svar