Tapas: Vagtelæg med aioli, rogn og spirer

Tapas med vagtelæg, aioli, stenbidderrogn og ærtespirer.

Tapas af vagtelæg, rejer og stenbiderrogn

Jeg har sammensat en tapas-menu med tre små tapas, hvor stenbidderrogn er gennemgående. Februar og marts er måneden hvor stenbidderrogn er nogenlunde til at betale.

Tapas-menuen er sammensat af:

✅ Små bagte kartofler med creme af cremefraiche, gedefriskost og rejser garneret med stenbidderrogn og rødløg.
✅ Smørstegte kammuslinger på en bund af porrerstrimler med ahornsirup, garneret med stenbidderrogn og ærtespirer.
✅ Og så dagens tapas-opskrift: Vagtelæg, aioli, rejer, stenbidderrogn og ærtespirer.

Ingredienser

Opskriften er til 4 personer

  • 12 vagtelæg.
  • 50 g rejer.
  • 50 g stenbidderrogn.
  • Ærtespirer.
  • Karse.
Aioli
  • 1 dl mayonnaise.
  • 2 tsk dijonsennep.
  • 1 fed hvidløg.
  • ½ tsk revet citronskal.
  • Salt og peber

Tilberedningstid: 30 minutter.

Tilberedning:
Vagtelæg med aioli, stenbidderrogn og ærtespirer

𝟙 Kog vagtelæggene i 4 minutter. De lægges i kogene vand.

𝟚 Aioli

Rør mayonnaise og dijonsennep sammen. Rens hvidløget og pres det i mayonnaisen.

Skyl citronen og riv skallen fint. Rør citronskallen i mayonnaisen og smag til med salt og peber.

𝟛 Anretning

Fordel vagtelæggene på 4 tallerkener. Anret rejer og stenbidderrogn på tallerkenen og pynt dine tapas med karse og ærtespirer.

Streg

Se også mine mange andre opskrifter på tapas.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: