Tapas med vagtelæg og stenbidderrogn
Vagtelæg og stenbidderrogn som hovedingrediens i en skøn tapas, serveret med aioli og ærtespirer. Lækkert og elegant. Det er en ud af en tapasmenu på tre.
Jeg har sammensat en tapas-menu med tre små tapas, hvor stenbidderrogn er gennemgående. Februar og marts er måneden hvor stenbidderrogn er nogenlunde til at betale.
Stenbidderrogn er utrolig lækkert, og selv om det ikke er det sorte guld, som Beluga kaviar, så er det dog stadig noget jeg udelukkende spiser ved særlig lejligheder og i højsæsonen for stenbidderrogn.
Vagtelæg er lidt til skæg og ballade. Det ser smukt ud på tallerkenen og så er det lidt mere elegant at se på end et kogt æg.
Denne tapas menu er en forret. Hvis du kun skal servere tapas, er det en god ide at beregne mindst 8 tapas.
Tapas-menuen er sammensat af:
✅ Små bagte kartofler med creme af cremefraiche, gedefriskost og rejser garneret med stenbidderrogn og rødløg.
✅ Smørstegte kammuslinger på en bund af porrerstrimler med ahornsirup, garneret med stenbidderrogn og ærtespirer.
✅ Og så dagens tapas-opskrift: Vagtelæg og stenbidderrogn serveret med aioli og ærtespirer.
Ingredienser
Opskriften er til 4 personer
- 12 vagtelæg.
- 50 g rejer.
- 50 g stenbidderrogn.
- Ærtespirer.
- Karse.
Aioli
- 1 dl mayonnaise.
- 2 tsk dijonsennep.
- 1 fed hvidløg.
- ½ tsk revet citronskal.
- Salt og peber
Tilberedningstid: 30 minutter.
Tilberedning:
Vagtelæg med aioli, stenbidderrogn og ærtespirer
1 Kog vagtelæggene i 4 minutter. De lægges i kogene vand.
2 Aioli
Rør mayonnaise og dijonsennep sammen. Rens hvidløget og pres det i mayonnaisen.
Skyl citronen og riv skallen fint. Rør citronskallen i mayonnaisen og smag til med salt og peber.
3 Anretning
Fordel vagtelæggene på 4 tallerkener. Anret rejer og stenbidderrogn på tallerkenen og pynt dine tapas med karse og ærtespirer.
Se også mine mange andre opskrifter på tapas.
Skriv et svar