Orangekage med nødder og rosiner

Orangekage med masser af smag af appelsin. Bagt med hasselnødder og rosiner.

Orangekage med appelsin

Min mors håndskrevne opskrifter har overrasket mig. Der er kager og bagværk, som jeg ikke husker at have smagt. Nu har jeg taget revanche og er begyndt at bage hendes hemmelige opskrifter. Denne kage har jeg bagt med min sønnesøn Osvald. Han er vild med at bage kager, det er dog ikke altid, at han kan lide dem.

Han er meget skeptisk denne gang, fordi der skal creme fraiche i dejen. En del af oplevelsen med at bage er at smage på dejen, hver gang der er kommet en ny ingrediens i. Men da creme fraichen kommer i dejen er han meget usikker på om han vil smage. Han overgiver sig dog helt, da han først lige har smagt på den.

Den færdige kage går da også rent hjem hos ham og hans lillebror Frode på 1½ år.

Ingredienser

Ingredienser til orangekagen i denne opskrift

Du skal bruge en springform på ca 22 cm i diameter.

  • 125 g smør.
  • 200 g sukker.
  • 2 æg.
  • Revet skal af 1 appelsin.
  • Saft af 1 appelsin.
  • 275 g mel.
  • 1 tsk natron.
  • 1 tsk bagepulver.
  • 75 g hasselnødder.
  • 75 g rosiner.
  • 2 dl creme fraiche 18%.
Glasur:
  • 175 g flormelis rørt ud i appelsinsaft.
  • 50 g flormelis og 1 tsk cacao rørt ud i appelsinsaft.

Tilberedningstid: 2 timer i alt.

Bagetid: 45 – 50 minutter ved 190 grader konventionel varme.

Tilberedning:
Orangekage med nødder og rosiner

𝟙 Sæt ovnen til 190 grader.

𝟚 Sukker og smør piskes luftigt.

𝟛 Tilsæt æggene og pisk dem godt sammen til en jævn masse.

𝟜 Skyl appelsinen godt og riv den fint. Pres saften af appelsinen. Kom appelsinskal og saft i dejen og pisk det godt.

𝟝 Rør creme fraichen i.

𝟞 Hak nødderne groft og bland dem sammen med rosinerne i melet. Det forhindrer at de synker tilbunds i kagen. Vend det i kagen sammen med natron og bagepulver.

𝟟  Kom bagepapir i bunden af springformen og smør siderne med smør. Hæld dejen i springformen og sæt den i ovnen. Bag den i 45 – 50 minutter. Kom en strikkepind i kagen for at at se om den er bagt. Hænger der ikke noget ved er den færdig.

𝟠 Tag kagen ud af springformen og lad den køle af på en kagerist.

𝟡 Rør flormelisen sammen med appelsinsaft, og flormelis med cacao og appelsinsaft.

𝟙𝟘 Smør glasuren ud over kagen.

𝟙𝟙 Hæld cacaoglausuren i en sprøjtepose og skær et hul på 2 mm. Sprøjt det ud på kagen i en spiral – start på midten.

𝟙𝟚 Tag en kniv og rids kagen i 8 dele, så får du et fint mønster. Det er vigtigt at glasuren er fugtig, når du ridser kagen.  Der var jeg lidt for langsom til med denne kage.

Orangekage

Streg

Se også min opskrift på Toscakage.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: