Kartoffelsuppe med purløgsolie og rygeost

Kartoffelsuppe som smager af forår. Den er toppet med en creme af rygeost, cremefraiche og citron samt purløgsolie og frisk timian.

Kartoffelsupper med purløgsolie og lækker creme

Jeg kom hjem fra arbejde og kunne fornemme foråret stå på spring. Jeg kunne næsten høre frøene og løgene i jorden spire. Tulipanløgene har sendt deres grønne sprøde blade op for at vejre vejret og venter på lidt varme til at lade blomsterneknopperne springe.

Jeg måtte have noget aftensmad, som kunne understøtte minde forårsfornemmelser. Det gør denne suppe med grønne forårsløg og purløgsolie.

Ingredienser

Opskriften er til 4 personer

  • 500 gr kartofler.
  • 1 bundt forårsløg.
  • 1 – 2 fed hvidløg.
  • 100 g smør.
  • Frisk kværnet peber.
  • 1 ltr grøntsalgsbouillon.
  • 1 dl fløde.
  • 1 spsk creme fraiche 38 %.
  • Salt.
Topping:

I virkeligheden “bunding”, for det lægges i tallerkenen før suppen.

Tilberedningstid: 1 time.

Tilberedning:
Kartoffelsuppe toppet
med purløgsolie, timian og rygeost

? Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern. Rens forårsløgene og skyld dem. Skær dem i tynde skiver. Rens hvidløget og hak det groft.

? Varm smørret op i en gryde. Lad det bruse af uden at det tager farve. Svits grøntsagerne i smørret. Skru ned og steg dem i nogle minutter i smørret uden at de tager farve. Kom masser af frisk kværnet peber over.

? Hæld bouillonen over grøntsagerne og lad det koge op. Kog grøntsagerne til kartoflerne er blevet helt møre.

? Tag suppen af varmen og blend den. Jeg bruger en stavblender.

? Sæt suppen tilbage på varmen og kom fløde og creme fraiche i. Smag suppen til med salt og varm den godt igennem.

? Bland rygeost sammen med creme fraiche og citronsaft.

Servering

Kom en spsk rygeostecreme i bunden af en dyb tallerken. Kom dråber af purløgsolie rundt om rygeostecremen. Hæld suppen over. Pynt suppen med frisk timian.

Topping - eller rettere "bunding" - i kartoffelsuppen

Server et godt madbrød til. Jeg serverede et madbrød med revet rødbede til.

Streg

Se også min opskrift på porresuppe.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: