Kulmule iklædt spansk skinke

Stegt kulmule pakket ind i serranoskinke, serveret med beurre blanc, mos af jordskokker toppet med oliventapenade og råkost af frisk revet rødbede og æble.

Kulmule pakket ind i serranoskinke og serveret med jordskokkecreme

Gode danske råvarer tilført lidt spansk elegance med Serranoskine og oliventapenade. Det er noget jeg synes kan pirre smagsløgene og gøre et måltid fuldendt.

Man kan købe oliventapenade færdigt i et hvert supermarket. Hvis du selv vil tilberede oliventapenaden, kan du tilberede den i forvejen og stille den på køl. Du kan finde opskriften  på tapenade her.

Ingredienser

Opskriften er til 4 personer.

Mos af jordskokker
  • 500 g jordskokker.
  • 200 g kartofler.
  • 15 g smør.
  • Salt og peber.
Råkost
  • 2 mellemstore runde rødbeder.
  • 1 rødt æble.
Fisk
  • 600 g kulmule.
  • 8 skiver serranoskinke.
  • 25 g smør.
  • 4 spsk olivenolie.
  • Friskkværnet peber.
Beurre Blanc
  • 1 skalotteløg.
  • ½ dl hvidvin.
  • ½ dl hvidvinseddike.
  • 100 g smør.

Tilberedningstid: 1 time.

Tilberedning:
Kulmule med skinke og jordskokke-creme

? Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i mindre stykker. Kog dem i vand uden salt i 15 – 20 minutter. Jordskokkerne behøver ikke at været helt kogt ud, hvis du vil have en mos med lidt bid i.

? Mens jordskokkerne og kartoflerne koger, skrælles rødbederne og æblet og rives fint på et rivejern. Bland det sammen i en skål og stil det til side.

? Del kulmule-filetten i to stykker og drys med frisk kværnet peber. Pak fiskefiletterne ind i serranoskinken.

?  Tag jordskokker og kartofler af varmen og hæld vandet fra. Kom smørret i gryden og sæt låget på. Lad det stå i et par minutter.

?  Pisk jordskokker og kartofler til en mos og smag til med salt og peber. Lad mosen stå i gryden med låg på, så holder den sig varm.

? Varm smør og olivenolie op på en pande. Steg fiskefiletterne på panden 3 minutter på hver side. Sluk for varmen, når de er færdigstegte, og lad dem blive på panden indtil servering.

? Beurre Blanc

Rens skalotteløget og hak det fint. Kog det op i en lille kasserolle sammen med hvidvin og hvidvinseddike og kog det ind til der er ⅓ væske tilbage.

? Si løget fra og hæld væsken tilbage i kasserollen. Pisk det kolde smør sammen med væsken i kasserollen under svag varme til du har en cremet konsistens. Sluk for varmen.

Anret din kulmule på en tallerken server den med jordskokkemosen toppet med oliventapenade beurre blanc og råkosten.

Streg

Husk, at der er masser af seafood-opskrifter her på bloggen.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: