Tapas af bagt gedeost på radicchio
Tapas af bagt gedeost på radicchio med mørk og sødlig balsamico garneret med pinjekerner og friske blade af basilikum.
Tapas skal være små retter og med masser af smag. Radicchio har en lidt bitter smag, som passer godt sammen med gedeost og en sød mørk balsamico.
En god sherry serveret køligt passer perfekt til denne tapas med bagt gedeostret.
Jeg havde en gederulle som var 6 cm i diameter. Hvis du har en mindre så skal der et par skiver til hver portion.
Ingredienser
- ¼ Radicchio.
- 4 skiver gedeost af en gederulle på 6 cm i diameter.
- 2 spsk olivenolie.
- 1 spsk.
- 1 spsk ahornsirup.
- 50 g pinjekerner.
- Nogle dråber mørk sød balsamico.
- 4 kviste basilikum.
Tilberedningstid: 20 minutter.
Bagetid: 5 – 10 minutter.
Tilberedning:
Tapas af bagt gedeost på radicchio
Start med at tænde ovnen på 200 grader.
1 Smør et ovnfast fad med lidt olivenolie.
2 Skær radicchiosalaten i skiver på 2-3 mm i tykkelsen og anbring salaten i 4 portioner på det smurte fad. Stænk med olivenolie og ahornsirup.
3 Skær nogle pæne skiver af gedeosterullen og anbring dem oven på salaten.
4 Dryp balsamico oven på gedeosten og drys pinjekerner over.
5 Anbring fadet i ovnen på næstøverste rille og bag retten i 5 – 10 minutter. Når Gedeosten begynder at smelte er retten færdig.
6 Tag fadet ud og anret tapas’en på 4 tallerkener. Pynt med friske blade af basilikum.
Se også min opskrift på tapas med skinke, pesto og mozzarella.
Skriv et svar