Tapas: Bagt gedeost på bund af radicchio

Tapas af bagt gedeost på radicchio med mørk og sødlig balsamico garneret med pinjekerner og friske blade af basilikum.

Tapas med gedeost og radiccio-salat

Tapas skal være små retter og med masser af smag. Radicchio har en lidt bitter smag, som passer godt sammen med gedeost og en sød mørk balsamico.

En god sherry serveret køligt passer perfekt til denne ret.

Jeg havde en gederulle som var 6 cm i diameter. Hvis du har en mindre så skal der et par skiver til hver portion.

Ingredienser

  • ¼ Radicchio.
  • 4 skiver gedeost af en gederulle på 6 cm i diameter.
  • 2 spsk olivenolie.
  • 1 spsk.
  • 1 spsk ahornsirup.
  • 50 g pinjekerner.
  • Nogle dråber mørk sød balsamico.
  • 4 kviste basilikum.

Tilberedningstid: 20 minutter.

Bagetid: 5 – 10 minutter.

Tilberedning:
Tapas af bagt gedeost på radicchio

Start med at tænde ovnen på 200 grader.

𝟙 Smør et ovnfast fad med lidt olivenolie.

𝟚 Skær radicchiosalaten i skiver på 2-3 mm i tykkelsen og anbring salaten i 4 portioner på det smurte fad. Stænk med olivenolie og ahornsirup.

𝟛 Skær nogle pæne skiver af gedeosterullen og anbring dem oven på salaten.

𝟜 Dryp balsamico oven på gedeosten og drys pinjekerner over.

𝟝 Anbring fadet i ovnen på næstøverste rille og bag retten i 5 – 10 minutter. Når Gedeosten begynder at smelte er retten færdig.

𝟞 Tag fadet ud og anret tapas’en på 4 tallerkener. Pynt med friske blade af basilikum.

Streg

Se også min opskrift på tapas med skinke, pesto og mozzarella.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: