Aspargessuppe af grønne asparges
Lækker og cremet aspargessuppe af grønne asparges og forårsløg serveret med en creme af gede-friskost og creme fraiche.
Det er snart påske og denne suppe vil med sin sarte grønne farve være den perfekte forret til en påskemiddag.
Ingredienser:
Opskriften er til 4 personer, hvis den serveres som en forret.
- 500 g grønne asparges.
- 4 forårsløg.
- 25 g smør.
- ½ ltr vand.
- 2 grøntsagsterninger.
- 1 dl fløde.
- Frisk kværnet peber.
Creme
- 4 spsk gede friskost (Rondelé).
- 2 spsk creme fraiche 18%.
Tilberedningstid: 1 time.
Tilberedning:
Aspargessuppe af grønne asparges
1 Skær det træede af aspargesene og skyl dem godt. Skær dem i mindre stykker. Læg 8 aspargeshoveder 2 – 3 cm lange til side.
2 Rens forårsløgene og skær dem i mindre stykker.
3 Smelt smørret i en gryde og svits grøntsagerne i nogle minutter uden at de får farve.
4 Hæld vandet på grøntsagerne sammen med grøntsagsterningerne. Lad dem koge i 25 minutter.
5 Tag gryden af varmen og blend suppen. Jeg bruger en stavblender.
6 Hæld fløde i suppen og varm den op til kogepunktet. Smag suppen til med friskkværnet peber.
7 Mens suppen koger dampes aspargeshovederne i nogle minutter. Tag dem af varmen, hæld vandet fra og læg dem til side.
8 Rør gede friskost og creme fraiche sammen til en blød creme.
Servér din aspargessuppe med en skefuld gede-friskost, som lægges i bunden af tallerkenen før suppen hældes i, og et par aspargeshoveder som pynt.
Se også min opskrift på kartoffelsuppe med rygeostcreme.
Skriv et svar