Aspargessuppe af grønne asparges

Lækker og cremet aspargessuppe af grønne asparges og forårsløg serveret med en creme af gede-friskost og creme fraiche.

Suppe af grønne asparges

Det er snart påske og denne suppe vil med sin sarte grønne farve være den perfekte forret til en påskemiddag.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer, hvis den serveres som en forret.

  • 500 g grønne asparges.
  • 4 forårsløg.
  • 25 g smør.
  • ½ ltr vand.
  • 2 grøntsagsterninger.
  • 1 dl fløde.
  • Frisk kværnet peber.
Creme
  • 4 spsk gede friskost (Rondelé).
  • 2 spsk creme fraiche 18%.

Tilberedningstid: 1 time.

Tilberedning:
Aspargessuppe af grønne asparges

1 Skær det træede af aspargesene og skyl dem godt. Skær dem i mindre stykker. Læg 8 aspargeshoveder 2 – 3 cm lange til side.

2 Rens forårsløgene og skær dem i mindre stykker.

3 Smelt smørret i en gryde og svits grøntsagerne i nogle minutter uden at de får farve.

4 Hæld vandet på grøntsagerne sammen med grøntsagsterningerne. Lad dem koge i 25 minutter.

5 Tag gryden af varmen og blend suppen. Jeg bruger en stavblender.

6 Hæld fløde i suppen og varm den op til kogepunktet. Smag suppen til med friskkværnet peber.

7 Mens suppen koger dampes aspargeshovederne i nogle minutter. Tag dem af varmen, hæld vandet fra og læg dem til side.

8 Rør gede friskost og creme fraiche sammen til en blød creme.

Servér din aspargessuppe med en skefuld gede-friskost, som lægges i bunden af tallerkenen før suppen hældes i, og et par aspargeshoveder som pynt.

Streg

Se også min opskrift på kartoffelsuppe med rygeostcreme.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: