Tapas-dessert: Sneæg Gisou

Sneæg med vaniljecreme og karamel.

Sneæg med vaniljecreme

Sneæg er en fransk dessert, med kogte boller af piskede æggehvider, serveret med en lækker vaniljecreme og karamel. De kogte piskede æggehvider skaber en let og luftig mundfuld som først og fremmest er samlingspunkt for den søde vaniljecreme og den knasende karamel.

Det er en smuk dessert som sætter punktum på et tapasmåltid. Se masser af tapas-opskrifter her.

Vaniljecremen kan tilberedes dagen inden. Sneæg skal helst tilberedes samme dag inden for et par timer inden servering. Karamellen skal laves umiddelbart inden servering.

Ingredienser

Opskriften er til 4 personer.

Vaniljecreme
  • 4 æggeblommer.
  • 125 g flormelis.
  • ½ ltr kold mælk.
  • Korn af 1 stang vanilje.
Sneæg
  • 4 æggehvider.
  • 1 spsk flormelis.
  • 1½ ltr kogende letsaltet vand.
Karamel
  • 100 g sukker.
  • 2 spsk vand.
Pynt
  • Mandelsplitter.

Tilberedningstid: 2 timer.

Kogetid for sneæg: 5-6 minutter.

Tilberedning:
Sneæg Gisou

1 Pisk æggeblommer og sukker sammen til en tyk og skummende æggesnaps.

2 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Varm mælk, vaniljekorn og vaniljestang op i en kasserolle til det lige når kogepunktet.

3 Hæld den varme mælk i æggesnapsen under kraftig piskning.

4 Hæld det hele tilbage i kasserollen og varm det op under svag varme, mens der piskes kraftig. Når vaniljecremen har en cremet konsistens tages kasserollen af varmen. Hæld cremen op i en skål og kom husholdningsfilm over. Filmen skal lægges tæt oven cremen, så der ikke dannes kondens. Stil cremen i køleskabet.

5 Sneæg:

Pisk æggehviderne meget stive med flormelisen.

6 Bring vandet i kog med et nip salt. Form de piskede æggehvider til store kugler og pochér  dem i det kogende vand i 6 minutter. De skal vendes efter 3 minutter. Tag dem op og lad dem dryppe af på et viskestykke.

6 Karamellen skal først tilberedes lige inden serveringen.

Anret dine sneæg i dybe tallerkener. Hæld vaniljecreme i bunden af tallerkenerne og anbring 2 sneæg i hver tallerken oven på cremen.

8 Karamel

Smelt sukker på en pande, vent til al sukker er smeltet og kom vandet ved. Rør det hurtigt sammen. Hæld karamellen i tynde strimler oven på sneæggene.
Streg

Se også min opskrift på Tarte au citron.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: