Tapas med kartofler og ansjoser
Tapas med kartofler og ansjoser anrettet på snittet rød spidskål garneret med mayonnaise rørt med balsamicoeddike, ansjoser og oliventapenade.
Det er en lækker lille tapas som er hurtig og nem at tilberede. Kartofler og ansjoser er et godt spansk tilbehør til en tapas. Oliventapenade kan fås i de fleste supermarkeder, så det eneste der er at forberede, er at koge nogle kartofler, røre lidt mayonnaise med balsamico og snitte lidt spidskål. Voila!
Hvis du selv vil tilberede en oliventapenade, finder du opskriften længere ned i denne artikel. Oliventapenaden kan tilberedes i forvejen og kan holde sig flere dage i køleskabet.
Ingredienser:
Opskriften er til tapas til 4 personer.
- ¼ rødt spidskål.
- 2 kogte mellemstore kartofler.
- 2 spsk mayonnaise.
- ½ tsk mør balsamicoeddike.
- 4 tsk oliventapenade.
- 4 ansjoser.
- Frisk timian til pynt.
Tilberedningstid: 15 minutter.
Tilberedning:
Tapas med kartofler anrettet på rød spidskål
1 Skær 4 ultra tynde skiver af spidskålen, på størrelse med en desserttallerken. Anret en skive på hver af 4 tallerkener.
2 Skær kartoflerne i skiver og anret dem oven på spidskålen.
3 Rør mayonnaisen sammen med balsamicoeddiken. Smør et tyndt lag oven på kartoflerne.
4 Anret en lille tsk oliventapenade på mayonnaisen.
5 Læg en ansjos oven på.
6 Pynt med frisk timian.
Oliventapenade
- 1 glas sorte oliven – 250 g.
- 1 dl olivenolie.
- 2-3 fed hvidløg.
- 1 ansjos.
- 1 spsk ahornsirup.
Hak alle ingredienser på en lille hakker eller foodprocessor til en jævn masse.
Se også min opskrift på kammuslinger med stenbidderrogn.
Skriv et svar