Tapas med kartofler og ansjoser

Tapas med kartofler og ansjoser anrettet på snittet rød spidskål garneret med mayonnaise rørt med balsamicoeddike, ansjoser og oliventapenade.

En tapas af kartofler tilsat lækre smagstilb ehør

Det er en lækker lille tapas som er hurtig og nem at tilberede. Kartofler og ansjoser er et godt spansk tilbehør til en tapas. Oliventapenade kan fås i de fleste supermarkeder, så det eneste der er at forberede, er at koge nogle kartofler, røre lidt mayonnaise med balsamico og snitte lidt spidskål. Voila!

Hvis du selv vil tilberede en oliventapenade, finder du opskriften længere ned i denne artikel. Oliventapenaden kan tilberedes i forvejen og kan holde sig flere dage i køleskabet.

Ingredienser:

Opskriften er til tapas til 4 personer.

  • ¼ rødt spidskål.
  • 2 kogte mellemstore kartofler.
  • 2 spsk mayonnaise.
  • ½ tsk mør balsamicoeddike.
  • 4 tsk oliventapenade.
  • 4 ansjoser.
  • Frisk timian til pynt.

Tilberedningstid: 15 minutter.

Tilberedning:
Tapas med kartofler anrettet på rød spidskål

1 Skær 4 ultra tynde skiver af spidskålen, på størrelse med en desserttallerken. Anret en skive på hver af 4 tallerkener.

2 Skær kartoflerne i skiver og anret dem oven på spidskålen.

3 Rør mayonnaisen sammen med balsamicoeddiken. Smør et tyndt lag oven på kartoflerne.

4 Anret en lille tsk oliventapenade på mayonnaisen.

5 Læg en ansjos oven på.

6 Pynt med frisk timian.

Oliventapenade
  • 1 glas sorte oliven – 250 g.
  • 1 dl olivenolie.
  • 2-3 fed hvidløg.
  • 1 ansjos.
  • 1 spsk ahornsirup.

Hak alle ingredienser på en lille hakker eller foodprocessor til en jævn masse.

Streg

Se også min opskrift på kammuslinger med stenbidderrogn.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: