Salsa med cornichoner og kapers
Krydret salsa med cornichoner og kapers serveret som dip til rejer.
Denne salsa er en lækker krydret dip som kan serveres til grøntsager, chips, skaldyr og fisk.
Jeg serverer denne salsa sammen med grønlandske rejer med skal, som jeg har stegt i olivenolie, krydret med hvidløg og safran. Retten er velegnet som en tapas.
Jeg har valgt at anvende grønlandske rejer med skal i stedet for store kinarejer, da der er en bedre bæredygtighed i de grønlandske rejer.
Ingredienser:
Opskriften er til 4 personer.
Salsa
- 5 spsk mayonnaise.
- 3 spsk cremefraiche 18%.
- 1 spsk dijonsennep.
- 1 spsk honning.
- 1 tsk citronsaft.
- 5 – 6 cornichoner.
- 2 – 3 spsk kapers.
- 1 lille rødløg.
- Evt. salt og peber.
Rejer i hvidløg og safran
- 500 g grønlandske rejer med skal (frosne, som er tøet op).
- 2 spsk olivenolie.
- 1 fed hvidløg.
- ½ tsk safran.
- Salt.
Tilberedningstid: 30 minutter.
Tilberedning:
Salsa med cornichoner og kapers
1 Rens rødløget. Hak løget sammen med cornichoner og kapers i en elektrisk hakker eller blender.
2 Rør mayonnaisen sammen med cremefraichen til en ensartet konsistens. Rør dijonsenneppen, honningen og citronsaften i.
3 Kom de hakkede ingredienser i dressingen og rør det godt igennem. Smag salsaen til men vent med at komme salt og peber i til du har smagt den. Cornichoner og kapers er salte.
4 Hak hvidløget fint.
5 Varm olivenolien op i en gryde. Svits rejerne sammen med det hakkede hvidløg og safran. Drys salt over.
6 Server din salsa til rejerne som dip og byd et stykke godt madbrød til.
Se også mine andre opskrifter på tapas som vagtelæg med aioli, rogn og spirer.
Skriv et svar