Risotto med Karl Johansvampe og laks

Risotto med Karl Johansvampe og laks. Krydret med skalotteløg og salvie. En fløjlsagtig blød konsistens med masser af smag.

Risotto med Karl Johansvampe og laks.

I stedet for de traditionelle krydderier til laks, har jeg vovet pelsen og krydret denne risotto med frisk salvie og Karl Johansvampe.

Jeg synes at risotto er en ret som er en smule underkendt. Min mand Karsten er ikke så vild med risotto. Efter hans mening er det jo bare en kedelig grød. Risotto er en slags grød. Men en lækker en af slagsen.

Karsten måtte dog erkende, at smagen på laksen i denne risotto med Karl Johansvampe og laks var rigtig god, og det anser jeg som en lille anerkendelse. Derfor har jeg ikke opgivet at servere risotto igen.

Med nogle gode krydderier og ingredienser udover risene, er risotto en smagfuld oplevelse, og så er det jo også en smule sundt.

Det kræver lidt tålmodighed at tilberede en god risotto. Væsken skal tilføres lidt af gangen, og du skal blive ved indtil risottoen har den rette konsistens. En fløjlsblød grød.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer

  • 3 dl risotto ris.
  • 4 skalotteløg.
  • 25 g tørrede Karl Johansvampe.
  • 2 spsk friskhakket salvie.
  • 5 spsk olivenolie.
  • 2 dl tør hvidvin.
  • 1 ltr vand.
  • 2 grøntsagsbouillon terninger.
  • 200 g laks.
  • 50 g smør.
  • 1 dl revet parmesanost.
  • Friskkværnet peber.
  • Hakket persille til pynt.

Tilberedningstid: 60 minutter.

Tilberedning:

Risotto med Karl Johansvampe og laks

1 Læg de tørrede Karl Johansvampe i en skål og hæld kogende vand over dem. Lad dem trække i ca 30 minutter. Hæld væsken fra og lad dem dryppe godt af. Skær dem i mindre stykker.

2 Rens skalotteløgene og hak dem fint. Skyl salviebladene, tør dem godt og hak dem fint.

3 Skær laksen i mundrette stykker. Hvis der er skind på laksen skæres det af.

4 Riv parmesanosten fint.

5 Kog vandet i en kasserolle og opløs bouillonterningerne i vandet.

6 Skyl risene godt og lad dem dryppe af.

7 Varm olien op i en gryde. Svits de hakkede løg et par minutter uden af de tager farve. Tilsæt salvien og de hakkede Karl Johansvampe og lad dem stege med nogle minutter.

8 Tilsæt risene og steg dem et øjeblik. Tilsæt hvidvinen og lad det koge mens du rører godt hele tiden. Når hvidvinen er optaget i risene, tilsættes bouillonen lidt af gangen, mens der røres.

9 Når risottoen har fået den rette konsistens ikke for fast og ikke for tynd, tilsættes laksen. Den koges med nogle minutter. Tag gryden af varmen.

10 Smørret tilsættes. Der røres indtil smørret er helt opløst. Derefter tilsættes parmesanosten. Smag til med frisk kværnet peber.

Server risottoen med hakket persille.

Retten kan fryses.

Streg

Se også min opskrift på Fettuccine, grønkål og gorgonzola.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: