Rabarbertærte med marcipan

Rabarbertærte med marcipan og flettet låg serveret med flødeskum. En tærte med en skøn og lækker smag af forår.Rabarbertærte med marcipan

Det er de første rabarber jeg høster i haven. Jeg er ikke helt tilfreds med udbyttet. 400 gr fra tre planter. Det er lige nok til min rabarbertærte.

Måske har mine rabarber ikke de bedste forudsætninger for at give de store og kraftige rabarber, som jeg drømmer om.

Min køkkenhave er heller ikke blevet plejet, som den skulle. Jeg har job i både Aarhus og Købehavn, og rejser derfor en del til hovedstaden. Det giver mig selvfølgelig masser af mulighed for at se mine børnebørn, og følge med i deres udvikling. De er om nogen en vigtig del af mit liv. Men det går ud over min køkkenhave.

Nå men der bliver i hvert fald nok til den rabarbertærte, som jeg vil bage i dag.

Dejen er æltet i en foodprocessor. Det gør det dejlig nemt.

Det kræver lidt øvelse at flette et låg. Mit forsøg blev ikke helt perfekt. Hvis du ikke har mod på at flette låget, kan du bare rulle dejen ud til et låg og skære små huller i dejen.

Ingredienser:

Tærten er bagt i en tærteform på 26 cm i diameter.

Dej:
  • 250 g hvedemel.
  • 150 g smør.
  • 1 spsk rørsukker.
  • ½ tsk salt.
  • ½ dl vand.
Fyld:
  • 400 g rabarber.
  • 2 spsk rørsukker.
Creme:
  • 100 g blødt smør.
  • 1½ dl sukker.
  • 2 store æg.
  • 125 g marcipan.

Tilberedningstid: 2 timer

Bagetid: 40 minutter ved 175 grader konventionel varme.

Rabarbertærte med marcipan.

Tilberedning:

Rabarbertærte med marcipan og flettet låg

Dej:

Dejen er rørt i en foodprocessor. Det er dejlig nemt.

1 Kom smør, mel, sukker, salt og vand i en foodprocessor og rør den til en ensartet dej.

2 Tag 150 g af dejen fra til låg. Fordel resten i tærteformen. Den behøver ikke at blive smurt.

Fyld:

3 Gør rabarberne i stand og skær dem i stykker på 2 cm. Fordel dem oven på tærteformen. Drys rørsukkeret over rabarberne.

4 Pisk smør og sukker til en lys og ensartet masse. Pisk æggene i.

5 Riv marcipanen groft og vend den i remoncen. Fordel den over rabarberne.

6 Rul den sidste del af dejen ud på et melstrøet bord til en rund plade på størrelse med tærteformen. Skær dejpladen ud i strimler på 1 cm i bredden. Læg dem i flet oven på fyldet af rabarbertærten.

7 Bag tærten i 40 minutter ved 175 grader konventionel varme.

Server tærten lun med flødeskum til.

Streg

Se også min opskrift på æbletærte a la Normandiet.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: