Chokoladekage med kaffeglasur
Chokoladekage med mandler og overtrukket med en lækker kaffeglasur af kaffe og flødeost.
Jeg har igen været tilbage i min mors opskriftsbøger for at finde denne chokoladekage. Jeg kan huske den som en lækker og blød chokoladekage bagt i en aflang form. Det er mandlerne, som gør forskellen på denne chokoladekage og de andre jeg har fået i min barndom.
Min mor serverede kagen uden glasur. Det synes jeg også er fint nok. Men jeg har nu valgt at komme en cremet tyk glasur over kagen. Det giver lige et ekstra pift til kagen.
I opskriften stod der også margarine. Det var mere almindeligt i komme margarine i bagværk. Selv om jeg ikke oplevede min mor komme margarine i kager.
Jeg kan huske at min mor skiftede den hårde margarine ud med plantemargarine fordi det var sundere end almindelig margarine. Margarine blev oprindelig fremstillet af animalsk fedt blandet med skummetmælk, der i store mængder blev til overs i smørproduktionen. Mælkens proteiner var emulgatorer, der gjorde margarine fast ved stuetemperatur.
Plantemargarine blev i højere grad fremstillet af planteolier, som indeholder flerumættede fedtsyrer.
Jeg har også valgt at komme smør i kagen. Det giver efter min mening den bedste smag, og skal man spise kage, kan man lige så godt spise det der smager godt og spise lidt mindre.
Ingredienser:
Kagen er til 12 personer
Du skal bruge en aflang kageform på 30 cm i længden.
- 250 g blødt smør.
- 325 g sukker.
- 3 æggeblommer.
- 50 g smuttede og hakkede mandler.
- Korn af 1 vaniljestang.
- 2 tsk bagepulver.
- ½ tsk salt.
- 1 dl stærk kaffe.
- 3 spsk cacao.
- 375 g mel
- 3 æggehvider
Glasur:
- 400 g flormelis
- 150 g flødeost eller philadelphia.
- 1 spsk kaffepulver udrørt i en smule kogt vand.
Tilberedningstid: 2 timer.
Bagetid: 75 min ved 180 grader konventionel varme.
Tilberedning
Chokoladekage med mandler og kaffeglasur
Kagen:
1 Kom mandlerne i en gryde med vand og kog vandet op. Tag gryden af vandet og smut mandlerne. Hak dem groft.
2 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem ud i lidt af sukkeret.
3 Pisk smør, vaniljesukker og sukker godt sammen indtil du har en helt jævn masse.
4 Del æggene i blommer og hvider og kom hviderne i en skål.
5 Pisk æggeblommerne i smør og sukkerblandingen en af gangen. Kom kaffen i og pisk det hele godt igennem.
6 Si mel, cacao, bagepulver og salt og rør det i dejen sammen med de hakkede mandler.
7 Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
8 Kom bagepapir i formen og kom dejen i formen.
9 Bag kagen ved 180 grader i 75 min. Tjek om kagen er bagt færdig ved at stikke en strikkepind i dejen. Når der ikke hænger noget ved strikkepinden er kagen bagt. Tag den ud og lad den køle af på en kagerist.
Glasur:
10 Rør kaffepulveret ud i en smule kogt vand. Rør flormelis sammen med flødeosten og kaffen til du har en blød glasur.
11 Fordel kaffeglasuren over kagen. Pynt eventuelt med lidt citronmelisse og server kagen med sommerens bær.
Se også min opskrift på cacaolagkage med smørcreme.
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar