Sommerbær og jordbærskum

Jordbærskum og sommerbær. Sommerdessert sammensat af en knasende chokoladekage med et lækker fløjlsblød jordbærskum og pyntet med sommerbær.

Chokoladekage med sommerbær.

En lækker sommerdessert til grillmiddagen.

Det er Sct Hans aften og vi skal til den lokale bålfest i aften. Mit barnebarn på snart 6 år vil gerne bage en kage, og vi bliver enige om at det skal være en rigtig sommerkage med sommerbær. Det er højsæson for jordbær, så kagen skal selvfølgelig pyntes med jordbær.

Denne chokoladekage er måske lidt kraftig for børn. Til gengæld er Osvald vild med det søde jordbærskum sammen med de friske sommerbær.

Min chokoladekage er saftig og man kan smage de enkelte chokoladestykker i kagen. Osvald og jeg valgte at pynte kagen med jordbær og blåbær, som jo er årstidens frugter.

Ingredienser:

Kagen er til 8 – 10 personer.

Du skal bruge en springform på 20 cm i diameter.

Chokoladekage:
  • 100 g smør.
  • 2 æg.
  • 270 g sukker.
  • Korn af ½ vaniljestang.
  • 5 spsk cacao.
  • 100 g hvedemel.
  • ½ tsk havsalt.
  • 75 g mørk chokolade 70%.
  • Lidt smør til springformen.
Jordbærskum:
  • 150 g friske jordbær.
  • 2 dl fløde.
  • 50 g flormelis.
  • Korn af ½ vaniljestang.
Pynt:
  • 250 g friske jordbær.
  • 100 g blåbær.

Tilberedningstid: 3 timer.

Bagetid: 40 min. ved 175 grader konventionel varme.

Afkøling af kagen: 2 timer.

Chokoladekage med sommerbær.

Tilberedning:
Chokoladekage, jordbærskum og friske bær

Tænd ovnen på 175 grader konventionel varme.

1 Smelt smørret og lade det køle af til det er lunkent.

2 Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas det ud i lidt af sukkeret. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.

3 Sigt mel, salt og cacao. Rør det i æggesnapsen til de tørre ingredienser er helt optaget i dejen.

4 Rør det afkølede smør i dejen.

5 Hak chokoladen groft og vend den i dejen.

6 Kom bagepapir i bunden af springformen og smør siderne med smør.

7 Hæld dejen i springformen og bag kagen i 35 – 40 minutter ved 175 grader konventionel varme. Tjek kagefastheden med en strikkepind. Der skal ikke hænge noget ved strikkepinden. Tag kagen ud og stil den en halv time på køkkenbordet. Lad kagen blive i formen.

Jordbærskum:

8 Skyl jordbærrene godt og mos dem igennem en si. Dæk skålen med husholdningsfilm og stil saften i køleskabet.

9 Stil den let afkølede chokoladekage i køleskabet i mindst en time.

10 Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem ud i lidt af flormelissen. Pisk fløden sammen med flormelissen, vaniljesukkeret og jordbærsaften. Pisk indtil du har et fast og blødt skum.

11 Tag din chokoladekage ud af køleskabet og ud af springformen. Anbring kagen på et kagefad.

12 Spred jordbærskummet ud over chokoladekagen.

13 Skyl bærrene og skær jordbærrene i kvarte og anbring dem oven på skummet sammen med blåbærrene.

Server kagen til dessert til eller blot til en kop kaffe.

Streg

Se også min opskrift på chokoladekage med karamelcreme.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: