Selleri remoulade – et lækkert tilbehør

Selleri remoulade er et fransk tilbehør, som serveres til mange franske retter. Jeg serverede selleri remoulade til pølserne fra Franche Comté. Det er et lækkert tilbehør til mange retter.

Den selleri remoulade jeg serverede var købt færdigtilberedt, da det er lidt omstændeligt at tilberede en selleri remoulade på en campingferie.

I Danmark kalder man ofte selleri remoulade for selleri mayonnaise.

Jeg har beskrevet flere opskrifter på selleri remoulade eller selleri mayonnaise i tidligere indlæg. Der er den lette, hvor man river sellerien og så er der den lidt mere omstændelige, hvor man skærer sellerien omhyggeligt ud i strimler. Det er denne opskrift der er den oprindelig franske selleri remoulade.

Ingredienser

Opskriften er til 4 personer.

  • ½ selleri.
  • 1½ dl mayonnaise.
  • 1-2 spsk lys dijonsennep.
  • Smages til med salt.

Selleri remoulade til franske pølser

Tilberedning
Selleri remoulade

1 Skræl sellerien og skær den i tynde skiver, ca. 1 mm. Skær skiverne i tynde strimler, så de er på størrelse med tynde tændstikker. Det går ikke godt med et rivejern. En skarp kniv og tålmodighed er vejen frem.

2 Varm let saltet vand i en gryde. Når det koger kommes selleri strimlerne i og koges 1 minut. De skal være al-dende. Tag dem op og lad dem dryppe af i en si til de er kolde.

2 Bland ingredienserne til dressingen sammen. Kom selleristrimlerne i en skål og bland dem med dressingen. Start med halvdelen. Der skal kun så meget dressing i, at strimlerne er tydelige. De må ikke svømme.

Server selleri remoulade til  bl.a. kødretter, simreretter, tapas og fisk.

Streg

Se også min opskrift på selleri mayonnaise (rå selleri) og og mit forslag til en sommertapas.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: