Selleri remoulade – et lækkert tilbehør

Selleri remoulade er en cremet salat og et lækkert tilbehør til forskellige kødretter. Selleri remoulade er et almindeligt tilbehør i Frankrig, og kan købes i alle supermarkeder.

 

Selleri remoulade

Selleri salat

Selleri remoulade er tilberedt af blancherede selleristrimler i en dressing af mayonnaise og sennep. I Danmark kalder man ofte selleri salaten for selleri mayonnaise.

Jeg har beskrevet flere opskrifter på denne form for selleri salater i tidligere indlæg. Det er de lette variationer, hvor man river sellerien.

Denne opskrift er den originale franske selleri remoulade. Opskriften er  lidt mere omstændelige, hvor man skærer sellerien omhyggeligt ud i strimler.

Ingredienser

Opskriften er til 4 personer.

  • ½ selleri.
  • 1½ dl mayonnaise.
  • 1-2 spsk lys dijonsennep.
  • Smages til med salt.

Selleri til selleri remoulade

 

Tilberedning
Selleri remoulade

1 Skræl sellerien og skær den i tynde skiver, ca. 1 mm. Skær skiverne i tynde strimler, så de er på størrelse med tynde tændstikker. Det går ikke godt med et rivejern. En skarp kniv og tålmodighed er vejen frem. Du kan dog også med fordel anvende et juliennejern.

2 Varm let saltet vand i en gryde. Når det koger kommes selleri strimlerne i og koges 1 minut. De skal være al-dende. Tag dem op og lad dem dryppe af i en si til de er kolde.

2 Bland ingredienserne til dressingen sammen. Kom selleristrimlerne i en skål og bland dem med dressingen. Start med halvdelen. Der skal kun så meget dressing i, at strimlerne er tydelige. De må ikke svømme.

Server selleri salaten til  bl.a. kødretter, simreretter, tapas og fisk.

Streg

Se også min opskrift på selleri mayonnaise (rå selleri) og og mit forslag til en sommertapas.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: