Svinekød i andefedt – Jambonneau confit

Jambonneau confit er svinekød fra skulderen på grisen, som er konserveret i andefedt. Stegt på panden smager det hen ad confit de canard.

Svinekød i andefedt

Kødet i jambonneau confit’en er så mørt at det falder fra hinanden og det er fantastisk smagfuldt. Denne jambonneau confit er krydret med laurbær og rosmarin.

Der er mange forslag til servering af jambonneau confit. Man kan stege det i en gryde, så det bevarer formen. Tilbehøret kan være kartofler og andre kogte grøntsager.

Jeg har valgt at stege jambonneau confit’en på en pande i det konserverende andefedt. Kødet falder fra hinanden og noget af kødet bliver nærmest karamelliseret under stegningen. Duften af krydderierne laurbær og rosmarin breder sig lifligt ved tilberedningen.

Tilbehør

Det er en fed ret. Derfor serverer jeg en salat til med Romaine salat, tomater, løg, avocado og abrikoser, samt et brød til. Når vi nu er i Frankrig bliver det et baguette fra den lokale bager i byen Charité sur Loire.

Salat med avocado og abrikoser

Der er flere bagere i byen, og der er stor forskel på kvaliteten af brødet. Jeg har nu prøvet brødet hos to af bagerne og fundet frem til den bedste. Brødet er smukt formet og krummen er både fast og luftig på en gang.

Ingredienser:

Retten er til 2 personer.

  • 500 g jambonneau confit.

Svinekød konserveret i andefit.

Salat:
  • Et lille salat Romaine.
  • 1 stor tomat.
  • 1 lille gult løg.
  • 1 avocado.
  • 2 friske abrikoser.
  • Blade af basilikum.
Dressing:
  • ½ dl olivenolie.
  • 2 spsk rødvinseddike.
  • ½ tsk dijonsennep.
  • 1 tsk flydende honning.
  • Salt og peber.

Tilberedning
Svinekød i andefedt – Jambonneau confit

Varm jambonneau confit’en op på en pande indtil fedtet smelter. Skil kødet ad og steg det til det er gennemvarmet og lidt sprødt.

Salat

1 Skyl salaten og lad den dryppe godt af. Skyl tomaterne og abrikoserne. Rens løget.

2 Riv eller skær salaten i mindre stykker og læg den i en skål eller på et fad.

3 Skær tynde skiver af løget. Skær tomaterne i tynde skiver. og fordel løgringe og tomater oven på salaten.

4 Skær avocadoen igennem, fjern stenen og skær avocadoen i tynde skiver. Fordel dem over tomaterne og løgringene.

5 Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten.

5 Skær abrikoserne igennem og skær dem i tynde skiver. Pynt salaten med abrikosskiverne og basilikumblade.

7 Server salaten og et godt brød til den stegte jambonneau confit.

Streg

Se også min opskrift på franske pølser morteau og montbeliard.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: