Saftig squashkage med olie og kanel

Saftig squashkage med olie og kanel i kagen og i glasuren. Kagen bliver saftig og lækker. Glasuren gør den ekstra lækker.

Squashkage

Squash eller zuchini. Min nabo Paradiset dyrker og sælger dem økologisk og billigt. Jeg fik 3 store Squash for 20 kroner.

Kagen kan bages i en springform på 26 cm i diameter eller en lille bradepande. Hvis du bager en dobbelt portion strækker den til en almindelig bradepande.

Ingredienser:

Brug en springform på 26 cm i diameter.

Squashkage - ingredienser

Kagen:
  • 3 mellemstore æg.
  • 225 g sukker.
  • 2 ½ dl rapsolie (almindelig).
  • 450 g groft revet squash.
  • Korn af 1 stang vanilje.
  • ½ tsk bagepulver.
  • 2 tsk natron.
  • 1 tsk salt.
  • 350 g mel.
  • En smule smør til smøring af formens sider.

Glasur:

  • 80 g smøreost naturel.
  • 50 g blødt smør.
  • 125 g flormelis.
  • 1 tsk kanel.

Pynt:

  • Revet skal og saft af 1 appelsin
  • 2 spsk flydende honning

Tilberedningstid: 40 minutter

Bagetid: 40 minutter ved 185 grader varmluft

Tilberedning:
Squashkage

Kagen:

1 Vask squashen og riv den groft. Stil den til side.

2 Kom bagepapir i bunden af springformen og smør siderne i formen med smør og tænd ovnen på 185 grader varmluft.

3 Pisk æg og sukker til en skummende æggesnaps.

4 Kom rapsolie i æggeblandingen og pisk den godt igennem.

5 Kom den revne squash i og vend den i olieæggeblandingen til den er godt fordelt.

6 Si melet og kom det i dejen sammen med salt, kanel, natron og bagepulver. Vend det i dejen til en jævn og blank dej.

7 Hæld dejen i springformen og sæt den i den forvarmede ovn i 40 minutter. Test om kagen er bagt ved at stikke en strikkepind i kagen. Den er færdig, hvis der ikke hænger noget ved strikkepinden.

8 Tag kagen ud af ovnen og løft siden af den. Lad kagen køle af.

Glasur

9 Bland alle ingredienser sammen med en elpisker til smørret er rørt helt ud og du har en fin blank glasur. Bred glasuren ud over kagen med en kniv.

Pynt

10 Vask appelsinen og riv strimler af skallen. Pres saften af appelsinen.

11 Kom appelsinsaft, skaller og honning i en lille kasserolle og kog det op. Lad det simre ved svag varme i ca 20 minutter.

12 Tag kasserollen af gryden og tag appelsinstrimlerne op på en tallerken. Lad dem køle af.

13 Pynt kagen med appelsinstrimlerne.

Server den til en god kop kaffe.

Streg

Se også min opskrift på citronmåne.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: