Frisk salat med glaskål

Frisk og knasende salat med glaskål, avocado, mozzarella og basilikumpesto. Glåskål giver en god sødme og friskhed til salaten. Salaten er mættende og kan sagtens udgøre et måltid, når man serverer et godt madbrød til.

Salat med glaskål, avocado og mozzarella.

Glaskål

Glaskål er en grøntsag, som jeg har haft svært ved at finde ud af at anvende, indtil jeg fik den serveret i Tyskland. Her serveres glaskål ofte som tilbehør til kød eller fiskeretter. Glaskålen rives og serveres med en sur/sød flødedressing.

Glaskål er ganske vist en kål, men den har en meget lettere smag en de fleste kålsorter. Glaskål har en let sødlig smag. Det er vigtigt at de har en størrelse som en stor appelsin. Hvis den er større bliver den lettere træet.

Glåskål indeholder masser af C-vitaminer, en smule A-vitamin og flere B-vitaminer. Glaskål er også rig på mineraler, som kalk, fosfor og kalium. Det er sådan set bare om at gå om bord i den lille grønne kål, som også fås i en violet farve.

I denne opskrift har jeg revet glaskål og blandet i en salat med grøn salat, avocado, tomater, løg, mozzarella og oliven.

Jeg har fordelt pesto af basilikum over salaten, og serveret pesto til brødet. Du kan købe pestoen eller selv tilberede den.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

Salat:
  • 2 hjertesalat.
  • 4 tomater.
  • ½ lille glaskål.
  • 2 avocadoer.
  • 1 lille gult løg.
  • 1 pose mozzarellakugler.
  • 3 – 4 spsk basilikumpesto.
  • 70 g græske grønne oliven.
  • Basilikumblade til pynt.
Pesto:
  • 3 håndfulde basilikumblade.
  • 1 1/2 dl olivenolie.
  • 3 mellemstore fed hvidløg.
  • 30 g parmesan.
  • 15 g pinjekerner.
  • Evt et nip salt.

Tilberedning: 45 minutter.

Salat med glaskål, avocado, og mozzarella.

Tilberedning:
Salat med glaskål

Pesto:

1 Rens hvidløgsfeddene. Skær parmesanen i mindre stykker. Klip eller nip bladene af basilikumgrenene.

2 Kom baslikumbladene i en minihakker eller foodprocesser, sammen med de rensede hvidløgsfed, parmesanosten, pinjekernerne og olivenolien. Blend ingredienserne til en grov pesto. Hvis du ønsker pestoen tyndere, kan du tilføre mere olivenolie.

3 Smag eventuelt pestoen til med lidt salt. Kom pestoen i en skål. Pestoen kan holde sig i et glas med tætsluttende låg i flere uger i køleskabet.

Salat:

1 Skyl hjertesalaten godt og lad den dryppe af. Slyng den eventuelt i en salatslynge. Skær bladene i strimler.

2 Skræl glaskålen og riv den på den fine side i en food processor. Hvis du river den på et rivejern er det bedst at rive på den grove side.

3 Skyl tomaterne og skær dem i mindre stykker.

4 Tag avocadoerne ud af skallen og skær dem i tynde skiver.

5 Rens løget og skær det i fine tynde skiver.

6 Dræn mozzarellakuglerne og de grønne oliven for lagen.

Servering:

1 Anret hjertesalaten på et fad. Fordel tomatstykker over salaten, derefter avocadoskiverne, den revne glaskål, de tynde løgskiver, mozzarellakugler og de grønne oliven.

2 Anbring små klatter af pestoen over salaten  og pynt til sidst med basilikumblade.

Stil olivenolie og en god vineddike på bordet, så man selv kan komme det på salaten, hvis man ønsker.

Jeg serverede et hjemmebagt surdejsbrød med Ølandshvede og resten af basilikumpestoen til salaten.

Streg

Se også min opskrift på salat med spidskål, radicchio og romainesalat.

 

 

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: