Svinemørbrad og grillede grøntsager

Svinemørbrad fyldt med hvidløg, timian og lavendelblomster serveret med masser af grillede grøntsager, ovnbagte kartofler og urtesovs.

Grillet svinemørbrad med grillede grøntsager

 

Lavendelblomster

Lavendelblomster kan anvendes til salater, kød og desserter. Den skønne smag giver en fornemmelse af sommer og Provence. Man kan med smagen fornemme den skønne duft af levendel.

Jeg kan ikke blive træt af smagen og duften. Når jeg er i Frankrig skal jeg have lavendelsæber med hjem, selv om min gode franske veninde, siger at sæberne på markederne ikke er af den bedste kvalitet. Jeg må bare have dem.

Grillede grøntsager

Jeg har blandet forskellige grøntsager sammen med hele fed hvidløg i en grillpande. Her kan de ligge og hygge sig på grillen mens mørbraden grilles.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer:

Grillet svindemørbrad:
  • 1 svinemørbrad.
  • 2 fed hvidløg.
  • 2-3 kviste timian.
  • 1 spsk lavendelblomster.
Grøntsager:
  • 1 rød peber.
  • 1 løg.
  • 1 squash.
  • 1 kvist rosmarin.
  • 8 fed hvidløg.
  • 2 små hjertesalat.
  • 2 spsk olivenolie.Grøntsager og salat på grillen
Kartofler i ovn:
  • 8 mellemstore kartofler.
  • 2 spsk olivenolie.
  • Salt og peber.
Urtesovs:
  • 1 dl cremefraiche 18%.
  • 1 dl yoghurt 1½ %.
  • salt og peber.
  • 1 bundt purløg.

Tilberedningstid: 90 minutter.

Bagetid for kartofler: 30 minutter ved 200 grader.

Grilltid for grøntsagerne: ca 20 minutter.

Grilltid for salaten: ca 5 minutter.

Grilltid for Kødet: ca 20 minutter.

Hvis man anvender en gasgrill som jeg, skal den tændes ca 10 minutter før der skal grilles. Der skal selvfølgelig lidt mere tid til at varme en kulgrill op før man kan grille. 

Svinemørbrad

Opskrift
Svinemørbrad og grillede grøntsager

Ovnbagte kartofler:

1 Skyl og skrub kartoflerne godt og skær dem i både.

2 Kom kartoflerne i et ovnfast fad og vend dem i olivenolien og salt og peber.

3 Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter til de er gennemstegt

Urtesovs:

1 Rør cremefraiche og yoghurt sammen og krydr med salt og peber.

2 Skyl purløget og skær eller klip det fint. Vend purløgen i sovsen.

Svinemørbrad:

1 Skær det synlige fedt af. Skær mørbraden halvt igennem på langs og bank den flad med hånden.

2 Rens hvidløgsfeddene og skær dem i mindre stykker. Skyl timianen og rib bladene fra kvistene. Skyl lavendelblomsterne.

3 Fordel hvidløgsfeddene, timian og lavendelblomster på svinemørbraden. Krydr med salt og peber. Fold kødet sammen om fyldet og hæft svinemørbraden med kødnåle. Stil den til side.

Grillede grøntsager:

1 Skær den røde peber igennem og skyl de hvide kerne ud. Skær de hvide strenge væk. Skær den røde peber i mundrette stykker.

2 Rens løget og skær det i både. Skyl squashen og skær den i mindre stykker.

3 Skyl rosmarinen og rib bladene fra kvisten.

4 Tag hvidløgsfeddene af hvidløget uden at fjerne skallen. De skal steges hele.

5 Læg grøntsagerne på en grillbakke og bland det godt med olivenolien.

6 Skær hjertesalaten igennem på langs og skyl den godt.

Grillning:

1 Grillen skal varmes op før grillningen. Det tager ca 10 minutter for en gasgrill og noget længere for en kulgrill.

2 Læg grillbakken med grøntsagerne på grillen samtidig med svinemørbraden. Både grøntsager og kød skal vendes en gang imellem under grillningen.

3 Når kødet har en kernetemperatur på 65 grader tages det af og hviler, mens hjertesalaten grilles.

4 Grøntsagerne skal ikke være helt gennemstegte. De må gerne have lidt bid.

Server skiver af svinemørbraden til de ovnstegte kartofler og de grillede grøntsager. Server urtesovsen til.

Streg

Se også min opskrift på Multe med mynte og blåbær.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: