Squashkage med lakrids

Saftig squashkage med lakrids og chokolade. Den er blød, saftig og let knasende med lakridssmag, mandler og chokolade. Pyntet med brombær.

Squashkage med lakrids og chokolade.

Alle i familien er ikke vilde med en ren squashkage med nødder. Derfor har jeg sammensat en squashkage med lakrids og chokolade. Jeg har tilført dejen mandelmel for at få den lidt faste og samtidig fugtige og bløde konsistens.

Mandelmelet til min squashkage har jeg tilberedt af meget fint hakkede mandler.

Jeg har anvendt økologisk lakridspulver. Det er ikke så stærkt i smagen. Hvis du anvender et meget kraftigt lakridspulver, skal der anvendes en smule mindre.

De hakkede mandler og chokolade giver min squashkage lidt ekstra bid. Jeg har pyntet kagen med glasur og friskplukkede brombær.

Alle i familien har overgivet sig til den alternative squashkage med lakrids. De guffer kagen i sig med stor velbehag.

Ingredienser:

Opskriften er til 12 personer.

Du skal bruge en springform på 23 cm i diameter.

Squashkagen:
  • 200 g mørk farin.
  • 1½ dl rapsolie.
  • 3 æg.
  • Korn af 1 vaniljestang.
  • 4 tsk lakridspulver.
  • 100 g mandelmel.
  • 2 tsk bagepulver.
  • ½ tsk salt.
  • 225 g mel.
  • 5 dl groft revet squash.
  • 100 g mandler.
  • 100 g mørk chokolade 72%.
Glasur:
  • 150 g flormelis.
  • 75 g philadelphia.
Pynt:
  • 150 g friske brombær.

Tilberedningstid: 90 minutter.

Bagetid: 45 – 60 minutter ved 180 grader konventionel varme.

Tilberedning:

Squashkage med lakrids

Tænd ovnen på 180 grader konventionel varme.

1 Hvis du selv vil tilberede mandelmelet, skal mandlerne hakkes helt fint. Kom det i en skål. Hak resten af mandlerne groft og kom dem i en skål. Hak chokoladen groft og kom dem i en skål.

2 Skyl squashen og riv den groft. Kom den revne squash i en skål.

Squashkage med lakrids og chokolade.

3 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem ud i noget af den brune farin.

4 Pisk rapsolie sammen med den brune farin, vaniljesukkeret, og lakridspulveret.  Pisk det godt sammen i nogle minutter.

5 Pisk æggene i et af gangen.

6 Si mel, bagepulver og salt og rør det i dejen til en jævn konsistens.

7 Vend den revne squash i dejen og derefter de hakkede mandler og chokolade.

8 Kom bagepapir på bunden af springformen og smør siderne i formen med smør. Klip det overskydende bagepapir af.

9 Kom dejen i springformen og bag din squashkage med lakrids ved 180 grader konventionel varme i 50 – 60 minutter. Stik en strikkepind i kagen for at se om den er bagt. Den er bagt, når der ikke hænger noget ved strikkepinden.

10 Tag kagen ud af formen og anbring den på en kagerist for at køle af.

Glasur:

11 Rør flormelis og philadelphia sammen og spred det ud over kagen.

Pynt kagen med friske bær.

StregSe også min opskrift på squashkage med olie og kanel .

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: