Fyldig salat med grønne linser

Fyldig salat med grønne linser. Salaten er rig på smag og næring. Jeg har sammensat denne salat af kål, forskellige grøntsager, grønne linser og feta.

Fyldig salat med grønne linser

Det er en  fyldig salat. Der er masser af næring i salaten. Den er rig på proteiner, kulhydrater, vitaminer og fibre.

Grønne linser er sunde på mere end en måde. Linser er fulde af jern, mineraler og fibre. Bare for at nævne nogle af fordelene ved linser, så indeholder de både proteiner og kulhydrater. Kulhydraterne optages langsomt og omdannes bedre til energi. De er derfor med til at stabilisere blodsukkeret. Linser er fuldt af aminosyrer og antioxidanter. De indeholder, jern, magnesium og zink. Linser er gode for fordøjelsen da de indeholder cellulose, som ikke optages af kroppen.

Spis salaten som et selvstændigt måltid med et godt madbrød til eller som tilbehør til et enkelt stykke kød eller fisk.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer

  • 1 dl grønne linser.
  • ½ savoykål.
  • ½ rødløg i skiver.
  • 1 avocado.
  • ½ glaskål.
  • 6 stilke aspargesbroccoli.
  • 50 g feta.
  • 1 rød peber.
  • En håndfuld peanuts.
Dressing:
  • ½ god olivenolie.
  • 1 spsk rødvinseddike.
  • ½ tsk dijonsennep.
  • 1 tsk flydende honning.

Tilberedningstid: 45 minutter.

Salat med grønne linser

Tilberedning:
Fyldig salat med grønne linser

1 Skyl linserne godt. Kog dem i 2 dl let saltet vand i ca 30 minutter. De skal helst ikke koge ud. Lad dem dryppe af og køle lidt af i en si.

2 Skyl broccolien og kog den i let saltet vand i et par minutter. Broccolien skal stadig have lidt bid. Hæld vandet fra og stil broccolien til side i en skål.

3 Skyl savoykålen og snit den fint. Anret kålen på et fad.

4 Rens rødløget og skær det i tynd skiver.

5 Skær avocadoen igennem og fjern stenen. Skær avocadoen i tynde skiver.

6 Skræl glaskålen og snit den groft på et rivejern. Anvender du en foodprocesser til at rive glaskålen, skal den rives på den fine side.

7 Skyl den røde peber og skær den igennem. Fjern kerner og de hvide strenge. Skær den røde peber i tynde strimler.

8 Anret salaten på fadet oven på savoykålen. Start med den revne glaskål, linserne, avocadoskiver, de røde peberstrimler, rødløg. Anbring broccolien i kanten af fadet. Smulr fetaen over salaten.

9 Rør dressengen sammen og hæld den over salaten. Drys peanuts over salaten og pynt med bredbladet persille eller basilikum.

Streg

Se også min opskrift på Spidskål, radicchio og romainesalat.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: