Rødbeder og strimlet squash

Rødbeder med flødepeberrod og strimlet squash i eddikedressing som tilbehør til stegt sild. Et lidt usædvanligt tilbehør til de stegte sild med persille. Til gengæld meget lækkert til silden.

Rødbeder og squash i eddike til den stegte sild

 

De traditionelle retter vil jeg gerne udfordre med et lidt anderledes tilbehør. De små nye rødbeder er altid lækre. I stedet for en traditionel agurkesalat har jeg strimlet squash og lagt dem i en sursød eddikedressing. Det er faktisk den samme dressing, som jeg anvender til den traditionelle agurkesalat.

Det er ikke strengt nødvendigt med sovs til kartoflerne. Flødepeberroden rækker både til dressing til rødbederne og kartoflerne. Det er efter princippet lidt men godt.

Rødbederne kan serveres varme eller kolde. De smager lige godt.

Ingredienser:

Opskriften rækker til 4 personer.

Rødbeder og flødepeberrod
  • 8 små rødbeder.
  • 1 dl fløde.
  • ½ tsk revet skal af en citron.
  • 1 spsk citronsaft.
  • 2 tsk sukker.
  • 40 g fint revet peberrod.
Strimlet squash i eddikedressing
  • 1 lille squash.
  • 2 dl lagereddike.
  • 4 spsk sukker.
  • Salt og peber.
Sild
  • 8 sildefiletter.
  • En håndfuld bredbladet persille.
  • 1 dl rugmel.
  • 1 dl mælk.
  • Salt og peber.
  • 25 g smør til stegning.
  • 4 spsk olivenolie til stegning.

Tilberedning: 60 minutter.

Kogetid for rødbederne: 30 – 45 minutter afhængig af størrelsen.

Tilberedning
Rødbeder og strimlet squash i eddike og stegte sild

Rødbeder

1 Kog rødbederne i letsaltet vand i 30 til 45 minutter. Tjek om de er møre ved at stikke i dem med en kødnål. Når de er kogt hældes det varme vand fra og der hældes koldt vand over rødbederne. Derefter kan skrællen let pilles af rødbederne. Læg dem i en skål med et klæde over hvis du vil servere rødbederne varme.

Flødepeberrod

2 Pisk fløden rimelig stiv.

3 Skyl citronen og riv skallen fint. Pres saften af den halve citron.

4 Rør den revne peberrod i fløden og smag til med revet citron, citronsaft og sukker. Stil flødepeberroden i køleskabet til den skal serveres.

Strimlet squash i eddikedressing

5 Skyl squashen og skær den i strimler. Brug eventuelt et mandolinjern.

6 Pisk eddike, sukker, salt og peber sammen til sukkeret er helt opløst.

7 Kom den strimlede squash i eddikedressing og lad den stå og trække på køkkenbordet.

Stegte sild

8 Skyl den bredbladede persille.

9 Bland rugmel med lidt salt og peber på en tallerken. Kom mælk på en anden tallerken.

10 Vend sildefilleterne med skindsiden nedad først i mælk og derefter i rugmelet. Læg sildefiletterne sammen med bredbladet persille imellem.

11 Varm smør og olivenolie op på en pande og steg de sammenlagte sild gyldne og sprøde på begge sider. Det tager ca. 10 minutter

Server de strimlede squash, de kogte rødbeder med flødepeberrod til de stegte sild.

Streg

Se også min opskrift på stegte sild med rabarberchutney.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: