Laks i fennikelpasta

Laks i fennikelpasta-sauce er en lækker cremet pastaret. Saucen er tilberedt med fennikel, rødløg og fløde, krydret med rosmarin.

Laks i en fennikel pasta - sauce

Rosmarinen er flot nu efter en lang og varm sommer. Jeg er meget øm om min rosmarinplante og har svært ved at klippe af den af frygt for at den går ud. Men der er jo ikke nogen idé i at have en krydderurt, som man ikke kan bruge. Faktisk har min rosmarin holdt i flere år.

Laks i fennikelpasta er kraftigt smagende. Rosmarin sammen med fennikel og rødløg, giver pastasaucen god kraft. Det bliver en god kontrast til den fede fisk.

Laksen har jeg kun krydret med salt og peber.

Jeg har anvendt tørret pasta. Hvis der anvendes frisk pasta, skal man beregne dobbelt så meget.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer

Fennikelpasta-sauce
  • ½ fennikel.
  • 1 rødløg.
  • 3 fed hvidløg.
  • 1 stilk frisk hakket rosmarin eller 1 tsk tørret.
  • 2 spsk olivenolie.
  • 2½ dl piskefløde
  • 1½ dl vand.
  • Salt og peber.
  • 240 g tørret pasta.
Laks
  • 4 stk laks med skind af 125 g.
  • 10 g smør.
  • 1 spsk olivenolie.
  • Salt og peber.
Tilbehør
  • Frisk revet parmesan.
  • Bredbladet persille.

Tilberedningstid: 45 minutter.

Tilberedning:
Laks i fennikelpasta-sauce

1 Skyl fennikel og skær den i tynde skiver. Rens rødløget og skær det i mindre både. Rens hvidløgsfeddene og hak dem fint. Skyl rosmarinen og hak den fint. Kom den eventuelt i en morter.

2 Varm olivenolien op i en kasserolle. Svits fennikel, rødløg og hvidløg i olien uden at de tager farve. Hæld vandet på og lad det simre med rosmarin i nogle minutter.

3 Hæld fløden i saucen og kog den op smag den til med salt og peber. Lad den simre endnu nogle minutter.

4 Sæt en gryde med let saltet vand over til pasta. Når vandet koger kommes pasta i vandet. Lad pastaen koge uden låg. Hvis du bruger en god pasta skal den ikke koge mere end 10 minutter. Der må gerne være lidt bid i.

5 Mens pastaen koger tilberedes laksen. Varm smør og olivenolie op på en pande.

6 Når smørret har bruset af lægges laksen med skindsiden nedad på panden. Lad den stege på skindsiden indtil der dannes hvide dråber oven på fisken. Det tager ca 7-8 minutter. Læg eventuelt et låg på panden, så beholder fisken en blød og fugtig konsistens.

7 Varm fennikelpasta-saucen op og kom den kogte pasta i saucen.

Server pastaretten i dybe tallerkener med laksen oven på. Riv parmesan over og pynt med hakket bredbladet persille.

Streg

Se også min opskrift på panchetta og spidskål.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: