Salat med blommer og gedefriskost

Lækker og let salat med blommer og gedefriskost. Salaten kan serveres som en let frokostsalat med et godt madbrød til.

Frokostsalat med blommer og gedefriskost

Salaten er sammensat af vårsalat, avocado, blommer og gedefriskost. Ristede sesamfrø giver salaten en let krydret og knasende smag.

Blommerne i min salat med blommer og gedefriskost er Viktoriablommer fra et træ, som jeg fik at min gode veninde Annelise. Det blev plantet sidste forår og har givet flere kilo blommer allerede i år.

Jeg er vild med gedeost, og gedefriskosten er perfekt til, med sin cremede konsistens, at tilføre salaten fylde sammen med en cremet mørk balsamico. Blommernes sødme og gedefriskosten er også gode kontraster, som klæder hinanden.

Jeg har valgt ikke at komme en dressing på salaten, da blommernes saft sammen med gedefriskosten opfylder dressingens opgave at tilføre smag og vædske.

Ingredienser:

Opskriften er til 2 personer

  • 1 pose vårsalat.
  • 1 avocado.
  • 5 blommer.
  • 2 spsk sesamfrø.
  • 50 g gedefriskost.
  • Creme Balsamico fra Coop.

Tilberedningstid: 20 minutter.

Tilberedning:
Salat med blommer og gedefriskost

1 Anbring den skyllede vårsalat på et fad.

2 Skær avocadoen igennem og tag avocadokødet ud med en ske. Skær avocadokødet i skiver og fordel dem over vårsalaten.

3 Rist sesamfrøene på en tør pande. Kom de ristede sesamfrø i en skål og lad dem køle af.

4 Skyl blommerne og skær dem igennem. Fjern stenene og skær blommerne i mindre skiver. Fordel dem over salat og avocadoen.

5 Drys de afkølede sesamfrø over salaten.

6 Anbring små klatter af gedefriskost over salaten og sprøjt tynde strimler af den cremede balsamico over den færdiganrettede salat.

Server salaten som en frokostret med et godt brød til. Se opskriften på mit Ølandshvedebrød bagt med surdej.

Streg

Se også min opskrift på en lækker salatsymfoni med savoykål og pocherede æg.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: