Chokoladekage med kokos

Chokoladekage med kokos er en lækker saftig og mild chokoladekage. Det er den perfekte familiekage til fødselsdage og fest.

Chokoladekage med kokos

Der er en del nostalgi forbundet med denne chokoladekage med kokos. Det er især glasuren med kokusmel. Jeg har fået den i mit barndomshjem og jeg har serveret den for mine børn.

Kagen er en mild chokoladekage som de fleste børn kan lide. Osvald på 6 som jeg ofte bage kager med spiste kagen med fornøjelse.

Det er nemt og simpel chokoladekage, da der få ingredienser i kagen. Den er nem at røre sammen og kan let skaleres op til en bradepandekage, hvis man skal have en kage med til kollegaerne.

Ingredienser:

Kagen er til 10 – 12 personer.

Der skal anvendes en springform på 20 cm i diameter.

Chokoladekage
  • 200 g blødt smør.
  • 300 g sukker.
  • Korn af 1 stang vanilje.
  • 3 æg.
  • 3 spsk. cacao.
  • 2 tsk bagepulver.
  • 300 g mel.
  • ½ tsk fint salt.
Glasur
  • 175 g flormelis rørt ud i vand.
  • 1 dl kokosmel.

Tilberedningstid: 1½ time.

Bagetid: Chokoladekagen bages i 50 – 60 minutter ved 180 grader konventionel varme.

Tilberedning:
Chokoladekage med kokos

1 Tænd ovnen på 180 grader konventionel varme.

2 Beklæd bunden af springformen med bagepapir. Smør siderne med smør.

3 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem ud i noget af sukkeret.

4 Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen med håndmixer eller en røremaskine. Smørret og sukkeret skal piskes luftigt og lyst, så pisk i 3 – 5 minutter.

5 Pisk æggene i et af gangen.

6 Sigt mel, kakao, bagepulver og salt i dejen. Rør det godt sammen. Det skal røres og ikke piskes.

7 Kom dejen i springformen og sæt den i ovnen i 50 minutter. Tjek kagen med en strikkepind. Kagen er færdigbagt, når der ikke hænger noget ved strikkepinden.

8 Tag kagen ud af springformen og lad den køle af på en bagerist.

9 Rør flormelissen sammen med lidt vand til en fast glasur. Spred den ud over kagen. Drys kokosmel ud over glasuren inden den bliver tør.

Streg

Se også min opskrift på citronkage med citronglasur.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: