Kylling Ras el Hanout

Kylling Ras el Hanout med grøntsager i fad af græskar, rødløg og æble. Jeg har serveret revet glaskål og squash til med en kold madagascarpebersauce.

Kylling Ras el hanout med bagte grøntsager.

Krydderiet Ras el Hanout er et marokkansk krydderi som er sammensat af mange forskellige krydderier fra nelliker og kanel til cayennepeber og spidskommen. Jeg har tidligere beskrevet krydderiet Ras el Hanout her på bloggen.

Tilbehøret til denne kylling Ras el Hanout har en mere vestlig karakter med butternut græskar og den kolde madagascarpebersauce. Selv om Madagascarpeber kommer fra øen Madagascar, som ligger tæt på Afrika.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

Du skal bruge et ovnfast fad med låg til kyllingen og et ovnfast fad til grøntsagerne.

Kylling Ras el Hanout:
  • 1 kylling på ca 1500 g.
  • 3 spsk Ras el Hanout.
  • 3 spsk flydende honning.
  • Saft af ½ citron.
  • 2 fed hvidløg.
  • ½ tsk fint havsalt
  • Lidt olivenolie til at smøre det ovnfaste fad.
Grøntsager i fad:
  • ½ butternut græskar.
  • 1 rødløg.
  • 1 æble.
  • 4 spsk flydende honning.
  • 2 spsk. cidereddike.
  • 2 kviste rosmarin.
  • Salt og peber.
Salat:
  • ½ glaskål.
  • ½ squash.
Madagascarpebersauce:
  • 4 spsk cremfraiche 18%.
  • 2 spsk mayonnaise.
  • 2 spsk madagascarpebre i lage.
  • 2 tsk lage fra madagscarpeberne.
  • 1 fed hvidløg.
  • Salt og peber.

Tilberedningstid: 2½ timer.

Stegetid for kylling: 45 minutter ved 175 grader varmluft.

Stegetid for grøntsagerne: 30 minutter ved 175 grader varmluft.

Tilberedning:
Kylling Ras el Hanout

Kylling Ras el Hanout

1 Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

2 Smør et ovnfast fad med låg med lidt olivenolie i bunden af fadet.

3 Skyl citronen og pres saften af den halve citron. Rens hvidløgsfeddene og hak dem fint.

4 Bland krydderiet Ras el Hanout, den flydende honning, citronsaften, de hakkede hvidløg, salt og peber til en pasta.

5 Del kyllingen i 8 dele. Skær eller klip kyllingen igennem på langs og skær hver halvdel i 2 dele, så bryststykkerne skæres fra benene. Del hvert stykke bryst i 2. Skær lårene fra overlårerne.

6 Smør pastaen på kyllingestykkerne både på skindsiden og indvendig. Anbring kyllingestykkerne i det smurte ovnfaste fad. Læg låget på og sæt kyllingen i ovnen.

Grøntsager i fad:

7 Skræl butternutgræskarret. Fjern kernerne og skær græskarret i mindre mundrette firkanter.

8 Rens rødløget og skær det i mindre både – 8 stykker.

9 Skyl æblet, fjern kærnehuset og skær det i både.

10 Skyl rosmarinkvistene og rib bladene af kvisten.

11 Bland honning og cidereddike.

12 Anbring grøntsagerne i et ovnfast fad og hæld dressingen over. Drys med rosmarin, salt og peber. Vend grøntsagerne rundt, så dressing og krydderier fordeles godt.

13 Bag grøntsagerne i ovnen i 30 minutter.

Salat:

14 Skræl glaskålen og skyl squashen. Riv glaskål og squash fint på en foodprocessor. Hvis du river grøntsagerne manuelt på et rivejern, skal de rives på den grove side. Anret de revne grøntsager i en skål.

Madagascarpebersauce:

15 Rør cremefraiche og mayonnaise godt sammen til en jævn konsistens.

16 Rens hvidløgsfeddet og pres det i saucen. Rør det godt sammen.

17 Rør madagascarpeber og lage i saucen og smag den til med salt og peber.

Servering:

Anret et kyllingstykke på en tallerken sammen med de bagte grøntager og salaten af glaskål og squash. Server madagascarpebersaucen til.

Streg

Se også min opskrift på Marokkansk kylling med kanel.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: