Brownie med valnødder

Brownie med valnødder, her bagt som en rund kage, pyntet med flormelis og friske hindbær.

Brownie med valnødder

brownies er saftige og kompakte som brownies skal være.datter gav mig opgaven at bage brownie. Der skulle holdes en ‘velkommen til verden fest‘ for hendes lille datter på 4 måneder. Til festen havde hun planlagt et kaffebord, der til hørende et overdådigt kagebord. Der skulle være noget for børnene og for de voksne. Tarte au citron, citronmuffins og brownies.

Da opgaven var at bage brownie til 55 mennesker og de skulle fragtes fra Aarhus til København, valgte jeg at bage kagerne i springform. Desuden skulle kagerne også tage sig godt ud på bordet. Fire runde kage var for mig det nemmeste at transportere. 

Kagen kan også bages i bradepande og skæres ud til små stykker brownie. Du skal blot beregne dobbeltportion. Bagetiden er den samme

Brownies bagt i bradepande.

.

Ingredienser:

Opskriften er til en springform på 24 cm i diameter.

Til en bradepande bruges dobbeltportion.

Brownie med valnødder
  • 200 g smør.
  • 200 g sukker.
  • 5 æg.
  • 200 g chokolade.
  • 150 g valnødder.
  • 50 g mel.
  • ½ tsk salt.
  • ½ tsk bagepulver.
  • 1 spsk cacao.
  • 1 spsk flormelis.
  • 100 g hindbær.

Tilberedningstid: 90 minutter.

Bagetid: 45 – 55 minutter ved 150 grader varmluft.

Marengs

Tilberedning:
Brownie med valnødder

1 Sæt ovnen på 150 grader varmluft.

2 Beklæd bunden af en springform med bagepapir. Smør formen med smør.

3 Hak halvdelen af chokoladen og valnødderne fint på en foodprocessor eller en minihakker. Kom dem i en skål.

4  Hak resten af chokoladen og valnødderne groft og kom dem i en skål.

5 Rør smørret blødt.

6 Pisk ¾ af sukkeret i smørret. Pisk til blandingen er blevet luftig. Det tager min. 1 minut.

7 Del æggene i blommer og hvider og pisk æggehviderne i, en af gangen.

8 Si mel, cacao, bagepulver og salt i blandingen og rør det i til det hele er optaget.

9 Rør det finthakkede chokolade og valnødder i dejen.

10 Vend det grofthakkede chokolade og valnødder i dejen.

11 Pisk æggehviderne stive. Pisk resten af sukkeret i til du har en sej marengsdej. Vend marengsen i dejen.

12  Kom dejen i formen og bag den i ovnen i 45 – 55 minutter. Tjek om kagen er færdigbagt ved at stikke en strikkepind i kagen. Når der ikke hænger noget på strikkepinden er kagen færdigbagt.

13 Lad kagen køle af på en kagerist.

14 Når kagen er afkølet pyntes kagen med hindbær. Drys flormelis ud over kagen gennem en si.

Kagerne holder sig bedst i en tæt lukket beholder eller en plastikpose. De kan holde sig i nogle dage. Kagen kan også fryses.

 

Se også opskriften på tarte au citron.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: